MW: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

Bu haftadan çok umudum yoktu ama ev sinema sistemimizin yerine laptop, patlamış mısırlarımızın yerine de hazır birkaç şey bulunca, Monday Wars etkinliğimizin beşincisini bugün sizlere (bir miktar kısa içerikle de olsa 🙂 aktarabiliyoruz. Star Wars’un sırasıyla da doğru orantılı giden beşinci buluşmamızın içeriği tahmin edeceğiniz üzere Star Wars Episode V – The Empire Strikes Back.

–Spoiler–

The Empire Strikes Back, A New Hope’tan üç yıl sonraya götüyor bizleri. Death Star yok edildikten sonra aralarında (elbette) Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Leia Organa’nın bulunduğu isyancılar (aslen prequel seriden sonra isyancı demek yerine İmparatorluk’a karşıtlar demek daha doğru geliyor) donmuş Hoth gezegeninde üslerini kurarlar. Yine “basit” deyip tepki çekeceğim ama Luke Skywalker, Han Solo ile gezegende besit bir keşif işinin sonrasında kendisini soğuk yüzünden tehlikeye atacak durumlara düşüyor ve konun bağlanacağı Obi-Wan Kenobi’nin hayaleti (Yok artık! Ruhu falan der insan – T :)) onu Jedi ustası Yoda’yı bulması konusunda uyarır. Ardından Luke, daha önceden ayrıldığı Han Solo tarafından bulunur ve üsse döner.

Artık gerçek ismi Anakin Skywalker’ı bize çok hatırlatmayan Darth Vader komutasındaki İmparatorluk güçleri, isyancıların Hoth’ta saklandığını bulur ve aralarında geçen mücadele kedi-fare oyunu güç dengesiyle İmparatorluk lehine sonuçlanır. Buradan kurtulan Luke, Yoda’yı bulmak için Han Solo ve Prenses Leia’dan ayrılır.

Leia ile Solo, İmparatorluk güçlerinden hasarlı Millenium Falcon ile kaçmayı fazla beceremeyerek Solo’nun eski dostu Lando Calrissian’ın gezegenine gider. Ancak Vader gezegenin kontrolünü ele geçirmiştir ve Leia ile Solo’yu ele geçirir. Han Solo’yu Jabba’ya teslim eden Darth Vader, Luke için de bir tuzak kurmuştur.

Dagobah’ta Yoda ile tanışıp eğitimini yarım bırakan Luke dostlarını kurtarmak için geldiğinde Leia, Darth Vader ve İmparatorluk adamlarından kurtulmaya çalışmaktadır. Vader ile karşı karşıya gelen Luke, zamanında Vader’ın Dooko karşısında elini kaybetmesine çok benzer bir durumla elini kaybeder ancak son anda halkını koruyan Lando ve Leia ile birlikte Millenium Falcon’a binmeyi başarır. Onarılan Millenium Falcon, film boyunca başaramadığı ışık hızına ulaşarak onları İmparatoorluk adamlarının elinden kurtarır. Sonda da Lando ile Han’in sadık ortağı Chewbacca, Solo’yu kurtarmak için Millenium Falcon’la yola çıkarlar.

–Spoiler–

The Empire Strikes Back için en önemli konu ne derseniz rahatlıkla aldığımız cevaplar diyebilirim. A New Hope’ta dediğim C-3PO-Vader ilişkisi için ümidim kalmadı ama Darth Vader’ın kendisinin bile yeni öğrendiği oğlu Luke, ve onu yanına çekme çalışmaları bütünlüğü sağlayıcıydı baya. Yine de Skywalker soyadından şüphelenmemesini açıklamaz tabi.

Artık, Tolga’nın araya gireceği parantezler dışında yine, yeniden burada olmadığını belirteyim. Altı film dersiniz ama seri çok hızlı gidiyor. Önümüzdeki hafta Return of the Jedi ile Monday Wars’ı da tamamlamış olacağız. (Episode VII’de döneriz belki kim bilir? – T :)) Bir şeylerin eksikliğini gidermek için başlayıp Star Wars’un eksikliğini yaşama derdi sardı şimdiden. Haftaya birkaç önerimiz olabilir bunu gidermek için de 🙂

-The son of Skywalker must not become a Jedi.
+If he could be turned, he would be a powerful ally.
-Yes. Yes. He would be a great asset. Can it be done?
+He will join us or die, my master.

Nesli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir