Yeni mesaj, şimdi oku?

Efendim bayram mayram herkesin nasıl dilindedir ki şu üç beş gün sormayın.. Bir telaş, bir panik havası ki gören de Eurobasket 2009’u kazandık sanacak. “Nerede o eski bayramlar” diye haykıranlara selam ederek konumu SMS mevzusuna getiriyorum.

Operatörler yıl içerisinde en çok mesaj atılan günleri düzseler herhalde bayramlar bir, kandiller iki numara çıkar. Koskoca yıl bir arayıp sormamış vefasız kişiler ne hikmetse bayramlarda mesaj manyağı oluveriyorlar. Bu bağlamda bayram mesajcılarını birkaç gruba ayırarak önünüze sermek istiyorum. Kim bilir belki siz de bunlardan birisinizdir aslında..

1) Copy/paste’çi vefasızlar: Vefasızlık dereceleri gereği girişte de belirttiğim üzere yıl içerisinde bir defa bile arayıp sormayan tiplerdir. O kadar ki artık “bu herifle de ne işim olur bari rehberim ferahlasın” düşüncesiyle bazısını rehberinizden bile silmişsinizdir ki hoop bayramın ilk günü bombaları gelir. Kafiyeli sözler, sahte mutluluk temennileri eşliğinde hazır bir mesaj. Aman ne kadar samimi, iğreniyorum lan bunlardan, direk sil, kapıdan sokma..

2) Orjinal metinciler: Bunlarsa copy/paste’çilere oranla daha kendileridir aslında. Her bayram seyran hazırladıkları yeni bir metni, rehberlerindeki kişilere yollar dururlar. Toplu mesaj attıkları için hal hatır veya kişisel detay bulunmayan bu mesajların en belirgin özelliği ise sonlarındaki isim-soyisim etiketidir. Aaa iyi ki söyledin, yoksa tanıyamayacaktım kim olduğunu.. Haa unutmuşum bak koca yıl sessiz kalanları siliyordum rehberden, bir yerde haklısın tabi böyle düşünmekle. Bunlara da cevap verilmeyip, hafif bir gülümseme eşliğinde mesaj silinir.

3) Hal hatırcılar: İşte bunlara saygım var arkadaş. “Vefasız” vasfına zaten ulaştıkları hiç görülmeyen bu grup insanımız bayramı bir hatırlatma amacı olarak sayar. Hal hatrınızı sorarkende arada kutlayıverir ve olay da budur bence. Mesajların özel, yani toplu olmadıkları zaten “naber Tolga, naber abi, nasılsın canım” gibi belirleyicilerle süslüdür. Teşekkürler iletilip bilmukabele bayramları kutlannır. Siz sağ ben selamet.

4) Din adamları: Öncelikle şahsi olarak görüştüğüm hiçbir din adamı olmadığını size söyleyebilirim. “Din adamları”ndan kastımsa kendini fazla bu işe kaptıranlar. Yok efendim “içinizde bir avuç mutluluk yüreğinizde bir damla putluk”.. E abi sen put sömürüsü hatta put misyonerliği yapıyorsun resmen burada, kaldır putu koy dinleri aynı olay ve tüm kombinasyonlar hepi topu bu. Ne diyim ki ben size? En iyisi “aaa bugün bayram mıydı?” ya da “mübarek olsun”lara büyük harfle “KUTLU OLSUN” demek. Anlayan öyle bir anlıyor ki hiç sormayın.. Tam bir komedi 🙂

Neyse ey dostlar, inceden inceye bir şeylerle dalga geçme havasına girdiğinizde anlayın ki o işin suyu ısınmış demektir. Aynen bu yazı ve içerisindeki maddeler gibi. Buradan bayram mesajlarına tarafımdan cevap alamayan tüm hayranlarıma kucak dolusu koyun hediye ediyorum.. Aaa bu bayram şeker bayramıydı dimi? Neyse 3 ay sonra kesersiniz hayvanı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir