Raymond “Ray” Langston

Not: Yazı bol miktarda CSI spoiler’ı içermektedir.

Gidecek mi? Onsuz olur mu? Derken William Petersen’in canlandırdığı Gil Grissom karakteri 9×10 One to Go ile CSI’dan ayrıldı. Yaklaşık iki ay önce aynı isimle paylaştığım One to Go yazımda bu ayrılığın ne gibi sonuçlar doğurabileceğinin altını çizmiştim. Bugün isterseniz bu değişime, yeni gelen Laurence Fishburne’ün canlandırdığı Raymond Langston karakteri tarafından bakalım.

Ray Langston karakteri ilk olarak 9×09 “19 Down” bölümünde, seri katiller üzerine verdiği ders ile CSI’a dahil oldu. Süregelen bir davayı araştıran Grissom’ın, öğrencilerin arasına karışarak dersi dinlemeye gelmesi CSI ile Langston’ın ilk kesişimi oldu. Langston’ın bu konulardaki uzmanlığı ise önceden çalıştığı bir hastanede alt kadrosunda bulunan bir elemanının 27 hastayı öldürmesi üzerine kurgulanmış.

Langston’ın ekibe dahil olması içinse tam bir CSI klasiği diyebiliriz. Bahsettiğimiz süregelen davanın Raymond Langston’ın ders vermekte kullandığı bir seri katille bağlantılı çıkması ve tabi ki davanın çözümündeki hatrı sayılır yardımları kendisinin Grissom’dan bir iş teklifi almasıyla sonuçlanır.. Düşük maaş, giriş seviyesi olan CSI Level 1’den başlangıç gibi çok cazip(!) tekliflerin eşliğinde profesörümüz kendisini bir CSI olarak buluverdi.

Langston’ın ilk iş günü ise CSI’ı tam bir komediye çevirdi desek yalan olmaz. Ortalıkta takım elbiseyle dolaşan Langston’ın kravatının ıslak sayılabilecek bir yerde kanıta yapışması, akabininde kesilmesi, başarısız parmak izi alma denemeleri derken işinde profesörlüğe kadar yükselmiş birnin pratikte ne kadar zorlanacağının hoş bir örneği olmuş. Yoğun bir günün ardından kendi parmak izini alma denemeleri ise ne denli hırslı bir karakter yaratıldığının göstergesi olarak önümüze sunulmuş.

Evet, CSI William Petersen/Gil Grissom ile anılan bir dizi ancak bundan sonraki kısım ne kadar olur bilemem ama dizi Laurence Fishburne’ün canlandırdığı Raymond Langston karakterinin öncülüğünde devam edecek. Oyuncunun büyüklüğüne zaten bir sözümüz yok ama devraldığı yer psikolojik olarak zor doldurulacak olan bir konum olduğundan yadırgamalar ve beğenilmemeler de olacaktır ve bu çok doğaldır. Ama şunu söylemeliyim ki Raymond Langston’ın ilk bölümde gösterdiği performansın kalıcılığı sağlanabilirse bu dizi daha birçok sezonu çıkarabilecektir.

Son bir notta yeni intro‘ya gitsin. Tamam filmde olması gerektiği gibi supervisor konumuna Marg Helgenberger’in canlandırdığı Catherine Willows karakterini getirdiniz ama filmin açılışında 9 yıldır orada olan insanların önüne, yani en başa Laurence Fishburne’ü koymak biraz haksızlık olmuş gibime geldi. Anlaşılan Grissom’un hikayede doldurulamayan yeri gerçek hayatta doldurulmaya çalışılmış. Artık ne kadar dolduysa..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir