X’in Tavsiyesi: PSP

Amfide hep en arkaya mı oturursunuz? Yoksa o derse sadece yoklama için mi geldiniz? Üstelik bu duyguları yaşarken yalnız da değilsiniz. O zaman multiplayer destekli güzel bir eğlence aleti tam size göre.

Evet sayın X’in Tavsiyesi takipçileri, anladığınız üzere bugünkü menümüzde bir eğlence aleti var. PSP; yani açılmış haliyle “PlayStation Portable”. Kendisinin adını ve namını muhtemelen duymayan kişi bulmak zor olacaktır ama yine de her konuyu bir ilkokul öğrencisine anlatma felsefesi benimsemiş X’in Tavsiyesi ekibi için konuyu açmak bir görevdir. (Bu konuda ilkokul öğrencisi daha bilgilidir ama genelleme işte ne yaparsınız..) PSP için kısaca, PlayStation mucizesinin taşınabilir hali denebilir. Üzerinde büyük bir ekran ve alışılmış PlayStation konrollerini barındıran bu canavar, ortalama olarak bir PS2’nin yapabildiği işlerin birçoğunun üstesinden gelebilmektedir.

Aletin, yaklaşık olarak 2005 yılının başlarında çıktığı ve hala kasa değişiklikleriyle de olsa aynı teknoloji ile piyasayı kasıp kavurduğu düşünüldüğünde çağının ne denli ilerisinde bir makine olduğunu anlamak hiçte zor değil. Yükselen döviz kurları sebebiyle şu an piyasada sapına kadar garantili olarak yarım milyara ve tasvip etmesekte spot olarak 400 YTL civarına bulunabildiğini söyleyebiliriz. Ayrıca işini bilen için Gitti Gidiyor gibi sitelerden sıfır veya az kullanılmış kelepirlerin de çıktığını söylemekte fayda var.

Yazının girişinde biraz “hayta” bir amaca hizmet ettiğini düşündürsekte tabi ki bu cihazın esas kullanım alanı okul değil. Seyahat olsun başka şey olsun kim taşınabilir bir PlayStation’ı yanında istemez ki? Üstelik oyun dışında film izleme, wireless ile internet kullanımı gibi diğer faydaları da cabası. İmkanınız varsa kaçırmamanızı öneririz. X’in Tavsiyesi eğlence klübü gururla sundu, iyi günler efendim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir