X’in Tavsiyesi: Kibris

Su ana kadar size ekonomik cozumler sunan (ki onlardan 1 tane var) X’in Tavsiyesi’ni paranin esiri yaptik efendim..

Bu defaki X’in Tavsiyesi Kibris. Kafaniz mi daginik? Degisiklik mi ariyorsunuz? Yoksa amaciniz sadece ucaga binmek mi? Hangisi olursa olsun Kibris tam size gore. Ozellikle gidis-donus icin ogrencilerin akin etmedigi gunleri secerseniz (cumartesi-pazartesi gibi) zararin neresinden donulrse kardir felsefesine hizmet etmis olursunuz. Ayrica kalmak icin de saglam bir kapiniz varsa yol parasi disinda dusuneceginiz bir masraf yok gibi birsey..

Her neyse, oyle boyle gittiniz, kafaniza gore takilacaksiniz elbet bunlari kisilerin zevklerine birakiyoruz ancak hep tavsiye edecek halimiz yok ya biraz da neler yapmayacaginizi soyleyelim de bir faydamiz, bir hizmetimiz daha dokunsun sizlere… Oncelikle bir derbi aksami dogal olarak maci izleme isteginiz olusacaktir (ornegin 9 kasim 2008 fenerbahce galatasaray maci). Iyi guzel izleyecek cok yer var ama siz siz olun Ingiliz barlarindan uzak durun. Adamlar Kibris’ta kala kala Turk maclarina bir merak sarmislar ki sormayin… Yok ben fenerliyim yok cimbomluyum ulan kraldan cok kralci olmuslar valla, nerdeyse “bu bar Galatasaray, bu bar Fenerbahce izleyicisi icin” diye ayrim yapacaklar o derece. Birde oyle bir iciyorlar ki sormayin.. Ister istemez kendinizi kaptiriyorsunuz bir bakmissiniz sizde sunger misali cekmissiniz tum alkolleri. Her neyse ictiniz ictiniz eve donus yolunda asla araba kullanmanizi tavsiye etmiyoruz hele ki yillardir duz vites araba kullanip soldan akan trafikte alisik olmadiginiz otomatik vitese alkollu oturunca biraz garip oluyor. (Bu noktada yaninizdaki kisinin icki icmemesini saglayabilirsiniz ama oda kendini dagitmissa az etkilenen daha iyidir felsefesi kendiniz kullaniniz ya da arabayi birakip taksi tutunuz en iyisi.) Arabayi, sansinizin yardimiyla eve kadar getirseniz bile oyle bir ozguvenle doluyorsunuz ki sanki dunyayi kurtaran adamin oglusunuz o derece, insana kotu seyler yaptirir valla… Eh 4-1 lik malubiyette guzelce koymus eve gelince bu ozguven biraz dusuyor neyse ki. Ictiginiz 4 kahve bir derece ayilmaniza yardim etse de goturduklerini saymama gerek yok. Birde bu 4 kahvenin uzerine acemi bir ascinin elinden 45 dakikada zor hazirlanan hunkar begendiyi gece saat 1.00 sulari goturunce en yakin hastaneye basvurmak mantikli secenek gibi duruyor.. Ama basvurmayip gunun ilk isiklarina kadar igrenc hayata devam edince oglen saat 13.00 sulari ancak kendinize geliyorsunuz, bomba gibi olmayacaginizi soylemeye hic gerek yok sanirim..

Bunlari yapmayin efendim. Oyku bir taraftan uydurma degil %100 gercektir, ibret aliniz. X’in Tavsiyesi ne yapip ne yapmamaniz gerektigini bir kez daha gururla sundu. Bir dahaki programda tekrar gorusmek umudu ile yapimda ve yayinda emegi gecen tum arkadaslarim adina iyi gunler dilerim. (Bana da iyi yolculuklar bu arada. 4 saatim kalmis hala yazi yaziyorum)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir