Sozluk Yonetimi Vazgecilmez midir? Sanmam..

Son zamanlarda Limon Sozluk olarak bir hayli yogun bir donem gecirdik. Sozlugumuze yonelik saldirilar, sozlugun mutluluk verici 1. yil gelismleri, eklenen yeni ozellikler, son zamanda artan yazar/enty sayimiz vs vs. genelde baktigimizda tum bunlari -ve sayamadiklarim- hepsini basari ile atlattigimiz ortadadir.

Sozluk yonetiminde olmak demek disaridan bakildiginda gercekten cok guzel bir is ama her konuda oldugu gibi bircok zorlugu da beraberinde getiren bir konu. Yonetimde olmanin ilk sarti ise yaptiginiz isleri iyi gunde kotu gunde sikilmadan, sonuna kadar yapabilmekten gecmektedir. Son zamanlarda yaptigim islede sonuna kadar gitme konusunda kuskum olmasa da sikilmadan yapma konusunda ayni fikirlere sahip olmadigimi farkettim ve bu hislerle devam etmenin kisa surede yaptigim islerin guvenilirligini de etkileyeceginin farkindayim.

Lafi fazla dolandirmadan toparlamak gerekirse yaptigimiz yonetim toplantisinda, yonetici arkadaslarima sozlukteki sorumluluk gerektiren gorevlerimden ayrildigimi acikladim. Her ne kadar ilk bakista yanlis, aceleyle alinmis bir karar gibi gozukse de durumu kisaca aciklamaya calistigim herkes ilk tepkilerini degistirip bana hak vermeye basladilar. Ayrica kararin yeni bir karar olmadigini, hatta bir kez basarisiz bir denememin daha oldugunu onceden acilmis tolga nin yonetimden ayrilmasi gibi basliklarda gorebilirsiniz.

Olayin cocuk oyuncagi olmadiginin farkindayim. Ancak ilk aldigim basarisiz karar ile bugun aldigim karar arasinda cok buyuk farklar oldugunu sizlere soyleyebilirim. Var olan admin arkadaslar bloom ve outside’in guvenilen adminlik mertebesinin hakkini sonuna kadar vereceklerdir. Guvenilen insanlar oldugu surece de bu ikinci denememde kararimin arkasinda rahatlikla durabilecegim.

Var olan adminlerimizden cok soylemek istedigim konu benim yerim. bundan sonra, zamaninda yanlis bir davranis sergileyerek adminlikten aldigim ve sozlukten bizzat soguttugum hayvanlar gibi yazar bundan sonra benim yerimin sahibidir. Su ana kadar sozluk icin her konuda “tolga” kelimesi ne anlam ifade ediyorsa yerine “hayvanlar gibi yazar” yazarsaniz sozlugun yeni donemindeki anlamini ve hayvanlar gibi yazar’in gorevini en hizli sekilde anlamis olursunuz. hayvanlar gibi yazar ile yasadigimiz ayriligin ardindan her ne kadar sozluk icin olmasa da kisisel olarak sorunlarimizi asarak sozluk hakkinda sikca konusmuslugumuz vardir ve bu donemde aldigim bir cok kararda kendisinin de fikrine danismisimdir. Kendisi her zaman benim goremedigim noktalari yakalamis, sozlugun gelisimine gizliden gizliye katkida bulunmustur. Bu yuzden gerek tecrubesi, gerek yoneticiligi gerekse de parlak fikirleriyle yerimi aratmamanin yani sira Limon Sozluk’u daha ilerilere tasiyabilecek guce ve deneyime sahiptir.

Bense aranizda normal bir yazar olarak bulunmaya devam edecegim. Sizler gibi sakin sakin entry girecek, bir gun bilgisayarimi acmadigimda saglam kisilere emanet ettigm sozluge ne oldu diye fazla dusunmeyecegim. Yonetimden talep gelmesi halinde sozlugun icini disini iyi bilen biri olarakta her zaman yardim edecegim. Yoneticilik surem boyunca bana saygi duyan ve yanimda olan tum dostlarima tesekkur eder, kirdigim kalpler varsa ozur dilerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir