MW Sin City: The Hard Goodbye

Sen aylarca bekle bekle, en iyi bölüm The Hard Goodbye yazısı, Sin City: A Dame to Kill For’un vizyon tarihine denk gelsin. Şimdi kendimi planlı olmadığına dair açıklamaya çalışsam pek inandırıcı olmayacak biliyorum. O yüzden serilerde olmadığım (ya da “hı hı evet” kadar olduğum) bölümler adına The Hard Goodbye tamamen benim.

image

Marv ile karşımıza çıkıyor Mickey Rourke. Goldie ile tek gecelik ilişkisini çizgi roman tadında ciddiye alan bir terk edilmişlik örneği karakter. Her şeyi Goldie’ye bağlıyor, hayat Goldie ile güzel derkennnn!

Derken bir şeyler oluyor. Spoiler’dan kaçınıp klasik Sin City havası gereği intikam gerektiren şeyler.

Bir görünüp beklediğini alamadığı Goldie(imsi), psikopat Kevin vs vs.. O sayılı renklerin vurduğu siyah-beyaz ekrandan kimler geçiyor kimler.. Marv tek amaca; Goldie’ye odaklı. O tek amaç uğruna suçlanmaya, daha doğrusu suçlanma iknasına kadar giden bir süreç. Sonrası… Sin City. Nasıl biter tahmin edersiniz.

image

Sadece kafamda tutmayıp size de aktardığım üzere benim ve genel kanının verdiği yetkiye dayanarak en iyi Sin City bölümü ilan edebiliyoruz The Hard Goodbye’ı. Ayrıca sadece yazan değil izleyenler adına da konuşmak tekilden çoğula geçişte git-geller yaşatıyor, ama biraz. Hem sizin kaybınız daha çok. (Bakınız: Okurlar yazar olursa falan yok bu Monday Wars yazısında :))

İnternette ilk Sin City’nin popüleritesini arttıran A Dame to Kill For’un aksine, ilkinin yazısını tamamlayıp ikinciye gitme hevesim son zamanlarda popülerleşen genel blog’laşma eğilimiyle beraber arttı. Bu hafta için var mı gelen Sin City 2: A Dame to Kill For’a?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir