Rosberg vs Hamilton: Sil baştan

2014 Britanya GP’sinde Kimi Raikkonen’in geçirdiği korkutucu kaza sonrası (47G gibi bir değerden bahsediliyor) iyi haberini almamızın ardından Hamilton vs Rosberg’e odaklanıverdik yine. Rosberg’in yarış dışı kalmasının ardından fark 29 puandan sadece 4’e indi.

image

Süreç, Mercedes içerisinde Rosberg lehine bir inisiyatif kullanma aşamasına giderken aralarındaki farkı sıfırlarcasına Rosberg’in vites kutusundan kalması Formula 1 heyecanı açısından kesinlikle olumlu bir etki yarattı.

Uzun vadede tur başına bile üstünlüğünü görmeye başladığımız Hamilton için bu durum sıfırdan başlangıçtan çok, farkı açma yönünde işleyecekmiş gibi duruyor. Çünkü pist üzerindeki performanslarına baktığımızda kabul etmemiz gerekir ki İngiliz pilot bir kertik daha iyi.

image

Sezon başında evet Hamilton’ın yarış dışı kalmaları Rosberg’e rahat bir nefes aldırmıştı ancak Britanya sıralama turlarında gördüğümüz Hamilton’ın atmadığı tura karşılık Rosberg’in sonuna kadar zorlamasından çıkardığımız sonuç ise Alman pilotun da sonuna kadar bu savaşta kalacağı ve istikrarı elinde bulundurduğu.

Ama ne yazık ki, pilotların saf hız anlamında ön plana çıkmalarından çok teknik sorunlar puan tablosunu belirler oldu Mercedes’te. Sezon sonuna kadar çok yarış hatta finalde iki kat puan veren bir grand prix var. Diğer takımların yetişeceğini sanmıyorum ama hangi Gümüş Ok’un yarış dışı kalacağını düşünerek bir şampiyon belirlenmesi biraz sinir bozucu olmaya başladı..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir