GoT 4×10’a dair..

A’dan Z’te dizi spoiler’ı. Kitaba bu yaz geçiyorum 🙂

image

The Mountain’ın iyileşmesini kaygıyla izlemesi ilgimi çekti Cersei’nin. Tywin’nin yüreğine indirecek itirafları da cabası. Tabi yüreğine inen somut şeyleri saymazsak..

1 saat sürmüş ama genelde 15 dakikada bir dolaşma eğilimine giren bana bile başla/bitir yaptırttı Game of Thrones 4×10. Ne ile? Genel tempoya bakarsak çok şeyle de değil aslında.

image

Kitabı halen okumayıp gelişmelere şaşırma saflığımı bozmamış biri olarak, Stannis Baratheon’ın kargaları kurtarması pek ihtişamlı geldi. Hayır sahnede fazla bir şey yoktu ama her şeyin yabanilerin lehine şekillenme etkisine yeterince katılmışız demek ki. Bununla birlikte oturup Jon Snow ile “müzakere” dahi eden Mance’in yabaniliği konusunda şüphelerim var. Karakter iyi ama.

image

Finale özgü değil, son birkaç bölümdür Daenerys boş geçiyor.. Ki zamanında hani şehirlerin kapılarına dayandığında falan her sahnesinden zevk aldığımı söylemişliğim vardı. şimdi ise halk geliyor, dinliyor vs vs.. Koyun ve çocukların ejderha tarafından yakılması hikayesine kadar tekrara bağladı.

Brienne vs Hound. Heybetli bir karşılaşmaydı kuşkusuz. Ama uğruna savaştıkları Arya, kendi vereceği kararları artık kendi verecek evrede ve dövüşü anlamsız bırakıyor bu da. Hound’u bile sevdirebilecek bir aura var GoT kültüründe. Bunu gördük.

image

Ve Tyrion. Oberyn-Mountain meselesinden önce İlayda’ya demiştim galiba (baş GoT tartışmacılarımdan olur :)) kitabı okumadım ama buradan ölüme mahkum olursa Jaime o halde bırakmaz diye. Tuttu mu tuttu. Shae ve Tywin de Tyrion gibi kafa adamının yıllar yıllı aşağılanma bonusu. Babalar günün kutlu olsun Tywin Lannister 🙂

Ama Tyrion’u o tatar yayıyla ilk bir kadın figürünün yanında gördüğünüzde Cersei sandınız, itiraf edin 🙂

Birde çocuklar vardı di mi? Bölüm ismini sona sakladım. Ya da anlamsız bulmuş da olabilirim. İlla sezon finali fantastiklik akacak bir yerlerden. Bran çocuğum sen ne yollarına düştün böyle bilmiyorum ki? Hadi şu son dönemler Hodor’u falan kontrol edebilme yetilerine yeni alışmaya başlamışken ateş saçan iyi çocuk ve tahtımsı bir şeye kurulup “yürüyemeyeceksin ama uçacaksın” diyen bir adamden ne beklersin? Bir şeyler çıkar elbet de, finalden finale olacak iş değil bu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir