KitKat

Bildiğimiz üzere Android’in Jelly Bean’den sonraki pazarlama taktikli alfabetik sıralı K’si; 4.4 KitKat, kısa bir süre önce Samsung Galaxy S4 için yayınlandı. Bunu kutlamak adına, hızlı bir ilk bakış yapalım:

image

1,5 GB’lık bir dosya yüklemesinin ardından yaklaşık beş dakikada Samsung Galaxy S4’e kurulan Android 4.4.2’de ilk dikkat çeken şey kuşkusuz üst taraftaki bildirim bölümündeki pil simgesi. Google’ın genel Android uygulaması olarak Samsung’un tüm Android modellerinde gözüme batan yeşil pil simgesinin beyaza dönmesi şık olmuş.

KitKat çıkmadan önce abartılarak reklamı yapılan kilit ekranındaki kamera simgesi, Samsung’un zaten var olan kilit ekran kısayollarıyla ezilirken, 4.3 ile gelen Hangouts-SMS birleşimi de KitKat’ın yenilik hanesinden bir özelliği daha çalmış.

image

En faydalı ve göze batan özelliklerden biri, döküman ve fotoğrafların yazıcıya gönderilmesi ve PDF olarak kaydedilmesi gibime geldi. Bununla beraber Galaxy S4 için Android 4.2’den beri her güncellemede değişen klavye biraz daha evrimleşmiş. Ama her evrim iyi olacak diye bir şey yok elbet. 4.3’ün klavyesi kişisel favorim olmak üzere sıralamayı şöyle yapardım: 4.3>4.4>4.2.

Onun dışında I9500 model Galaxy S4 için konuşacak olursak, hız anlamında bir değişiklik olduğunu söyleyemem. Stock Android’in biraz altında, klasik mevcut model Samsung Galaxy S performansı. Aslında S3’lerin güncel halini gördükten sonra, tanıtılan S5 ile birlikte S4’te de bir miktar yavaşlama olur muydu diye düşünmedim değil ama problem yok.

image

Kısacası KitKat, büyük bir pazarlama taktiğinin yanında ufak güncellemeler barındıran bir Android sürümü. Fazla bir şey beklemeden kendinizi bırakabilirsiniz.

14/3/2014
Güncelleme #1: İlk bakışı atlattıktan sonra aşama aşama yenilikleri görmeye devam ediyoruz.

İşime baya baya yarayacak bir şey buldum; varsayılan uygulamalar. Android’in varsayılan uygulama seçtirmesi 4.4 öncesi bildiğimiz üzere uygulama yöneticisinden yapılıyordu. Program ekleyip kaldırma temel işlevinin yanında özellikle de belirli bir amaç için kullanılan programları bilmediğinizde koca listede oradan oraya gitmek hayli kullanışsızdı. Ama varsayılan uygulamalarda launcher dahil belirtilen ana işlev çerçevisinde seçilecek programlar harika düşünülmüş.

Ve bir gereksizlik; kendi kendine gelen Line. Tamam WhatsApp’ı Facebook aldı ama piyasayı Line’a bırakacak kadar da düşmedi henüz di mi? Blakis, last seen’in artık Android için de kapatıp açılabilmesiyle yol bile katetti. Line, işletim sisteminin içerisinde gelmek için iyi para vermiş olmalı. Sildim gitti 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir