Genetik Miras (Defending Jacob) – William Landay

Yine isimle başlayacağım. Spoiler falan da dinlemeden üstelik. Kitabın içinde hikayenin gidişatını dahi etkilemeyen bir teoriyi alıp niye kitap adı yapıyorsunuz? 14 yaşındaki Jacob’ın geçirdiği mahkeme süreçleri ve bölge başsavcı yardımcısı babasının içerisine düştüğü durumlar; Defending Jacob, “Jacob’ı Savunma” de gitsin di mi? Martı Yayınları.. Cidden alemsiniz.

Genel hatlarını da söyledim di mi aslında? Jabob’ın okulda arkadaşı (“arkadaş” burada sadece aynı okula gitme anlamında yoksa baya baya düşmanı da denebilir :)) Ben’in, Jabob’ın sürekli okula gidip geldiği bir parkta bıçaklanması ve herkes tarafından sorunlu bir çocuk olarak görülen Jacob’ın baş şüpkeli olması Defending Jacob’ın (orijinal ismini kullanacağım evet) esas konusu.

William Landay adına okuduğum ilk kitaptı Defending Jacob. Konunun yapısına bakacak olursak nereye varacağını bilmediğimiz, tüm olasılıkların masada oldu bir hikaye bize eşlik ediyor. İşin ilginç yanıysa bu etkiye bana kalırsa yazar da dahil. Ortada olan bir suç ve bunu yapabilecek kapasitede bir çocuk ve ona inanan bir baba ile kuşkulu bir anne. Konunun esas dahil olduğu hukuk gibi biraz. Bakış açısı ve yorumlamalara dayalı bir kitap.

Benim açımdan kendini okutucu, bilinmezliklerden beslenen ve bunu finale kadar taşıyabilen bir yapısı var. Hatta polisiye bir hikayenin kriminal çözümünden çok dava aşamasındaki git-gelleri görmek adına eşsiz dahi olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir