8/3

Hiçbir şey yapmayarak bol miktarda tepki aldığım bir gün olacakmış meğer.

Ters psikoloji diye bir şey duymuşsunuzdur. Duymadıysanız zaten gayet burnu büyüklükle burada yazılanları anlayamayabileceğinizi ima edebilir hatta kafamdan direkt kabul edebilirim. Neyse, bir şeyin üzerine ne kadar gittikçe aslında olması gerektiğini sandığınız gelişmelerle birlikte tam tersini de üzerine çekersiniz mıknatıs gibi. Bir şeylere gün atamak da böyle.

Kadınlar günü.. Ben, kadınların başına gelenlerle ilgilenip onları güya andığını/kutladığını zanneden sadece bir günü samimi bulmuyorum, onun da ötesinde hakaret olarak görüyorum. Erkek popülasyonundan çok ama çok üstün olan bu insanlar üzerinde zaman içerisinde ve büyük ölçüde kaba kuvvetle kurulan bir “üstünlüğü” tarih ve zeka en olmadı örneğin bazı örümcek türlerinde olduğu üzere evrim, elbet bir gün alt edecektir. O zamana kadar farkındalığı arttırmak adına saçma sapan 365’e bölüştürülmüş onlarcası arasında neden bir erkekler günü olmadığını düşünebilirsiniz.

Varlığınızın önünde 8 Mart olduğu için değil, iyi ki var olduğunuz için eğiliyorum. “Her başarılı erkeğin arkasında” böyle günler mi yoksa zaten var olan o muazzam kadın başarısının, bireysel yansımasını hak ettiği seviyede hissettiğimiz günler mi geleceğimiz? Cevap belli. Umarım hızı da bellidir..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir