Kimseye Söyleme (Tell No One) – Harlan Coben

Liste önümde açık ve saymaya nereden başlayacağımı düşünüyorum. Sonra, artık kendimizi bildik bileli kavramına yakın süredir bildiğimiz uzun kenarla kısa kenardaki değerleri toplayıp çarpmak geliyor aklıma. İşimi kesinlikle kolaylaştırıyor ve 22 rakamına ulaşıyorum bu yazıyı yazarken. Bundan bir sene, hatta altı ay baktığınızda yine artmış olacak biliyorum ve bir insan nasıl bu kadar yaratıcı olabilirken tür dışında kendini tekrarlardan kaçınabilir diye merak ediyorum. Harlan Coben, 22 kitabı var şu an ve önümde bu sefer; Kimseye Söyleme.

Coben’in stand-alone, yani Bolitar serisinin dışında her biri bağımsız eserlerinden üçüncüsü Kimseye Söyleme. Genç eşi Elizabeth’i kaybettiği sekiz yılın ardından hayata tutunmaya çalışan Dr. David Beck esas kahramanımız. Aslında gidenin ardından her şeyin yatışmaya başladığı ve acılara rağmen hayat devam ediyor kıvamının yakalanmaya çalışıldığı anlar vardır ya, tam da orada Dr. David Beck. Ta ki, o mail’i alana kadar..

Sadece Elizabeth’le paylaştıkları yaşanmışlıklara vurgu yapan o mail, Beck için adeta geçmişin, hayatın ondan alınışının geri dönüşü gibi bir etki yaratırken “ölüm” gerçeğiyle yeniden ve yeniden yüzleşmek ise, kötü bir oyuna getirilme kuşkusunu barındırıyor ister istemez. Aralanan geçmiş, en sert ve saf haliyle Dr. David Beck’i içine çekerken birbirine kenetlenmiş ve henüz kapanmamış olayların da artık çözülme vaktinin geldiği Harlan Coben ustalığıyla okura harika aktarılıyor.

Bugüne kadar esprili Myron Bolitar serileri, Orman, Asla Vazgeçme gibi diğer Harlan Coben stand-alone’larını baya okudum. Ancak Kimseye Söyleme gerek kurgusu, gerekse de sizi içine çekişi anlamında zaman geçirdiğim son dönemdeki diğer yazar çalışmalarını da kapsamak üzere hayli güçlü geldi.

Dönüp dolaşıp listeye gelirsek, aslında Türkçe’ye geçtiğimiz ay çevrilen Stay Close dışında anadilimizdeki tüm Harlan Coben’leri okuduğumu sanıyor, artık birkaç İngilizce alsam mı diye düşünürken Kimseye Söyleme, Karanlık Fotoğraf ve Başka Şansın Yok’u gördüm. Nasıl atlanır, böyle bir tongaya nasıl düşünür diyordum ki yayınevi faktörü beni fena yakaladı. Güncel Harlan Coben’ler Martı Yayınları’ndan çıkarken, saydığım üçlü Babıali Kültür Yayıncılığı’nın imzasını taşıyor. Kitapevlerinde zor bulunsalar da online olarak tamamını bir hafta içerisinde edinmek mümkün. Nasıl bir altın bulma etkisi yaşadığımı kelimelere dökemeyeceğimi farkederek sözü fazla uzatmıyorum. Coben’i okuyun. Her kitabında favori yazarlar listenizde üstlere çıkacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir