PaRoGiSaAtMi Bölüm 1: Zırvalamalar ve Pa

Önce bir başlık lazım di mi? “Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan” Sessiz Gemi; tema tutmuyor. “Bindik bir alamete…” Yok çok alakasız. En iyisi “PaRoGiSaAtMi” gibi amatör şifrelemeye giren bir kelime kullanayım. Evet uzun zamandır oyun/bilmece yapamadım..

Aslında gezi yazısı da pek tarzım değildir. Hatta pek değil hiç değildir ama şu günden güne karmaşıklaşıp bir gün komple terk etmekten korktuğum blog’umun belki de tek amacı, bana bir şeyleri hatırlatırken kafamı boşaltmasını sağlatacağım yine. Kafamda bir benzetme var ama yazmayacağım. Ama çok da oturuyor, merak eden sorabilir sanırım 🙂

Bu bir Yunan Adaları yazısı olacak. Ama gelecek zaman kullanımım devasa bir İngilizce pratiği sonrası her seferinde will’e sarılmam yüzünden değil de, tek seferde yazamayacak olmamdan. Şöyle “bölüm 1, episode 2, part III” gibi şeyler yapsak ne olur? Etiketlerle hepsini birbirine bağlar, hatta şu başlığı da parçalara ayırıveririz. Denemeye değer. Üfff tamam! Üşendim şimdi hepsini yazmaya :))

Patmos (Konum: 37.330311,26.559105)
Kuşadası’ndan cruise gemisiyle 3-4 saat uzakta. Gayet küçük ve pek kullanmam aslında bu ifadeyi ama daha iyi anlatamıyorum ki; şirin bir ada. Denize nazır birçok cafe ve restaurant var (bu ifadeyi c/p yapabilirim aslında). Tabi ki hediyelik eşya vb onlarca dükkanı saymama gerek yok. Bunun yanında Türkiye’de uğradığım ona yakın Converse satan yerde bulamadığım model/numaramı sağlayan harika bir spor mağzası var. En az 65 yaşında koca dükkanı idare eden hanıma minnettarım; özellikle harika İngilizcesi için 🙂 Sonrasında bir dondurma kültür şoku yaşamıştım galiba. Evet evet.. Magnum. Malumunuz tüm damakların sevgilisi. İşte bu noktada Wikipedia’dan bir alıntı yapıyorum:

In Greece, the Magnum brand name is owned by Nestlé, so the Unilever ice cream uses the name Magic.

Yani Yunanistan’da Magnum marka adının sahibinin Nestle olduğunu ve Unilever’ın (ki bu da Algida’nın sahibi oluyor) Magic ismini kullandığını yazıyor. Velhasıl Yunanistan’da Magnum istediğinizde size Nestle’nin külahlı bir dondurmasını veriyorlar. Komik ama gerçek. Ülke ülke marka avına mı çıksak ne yapsak diyip Unilever/Algida-Magic aramaya koyuluyorum.

Onun dışında Kuşadası’na yakın olması esas ilk durak sebebi olsa da, Yunan kültürünü tanımak için gayet hoş bir ada olduğunu söyleyebilirim. Ada ada satılan turları zaten “her şeyin ortada” olması sebebiyle önermeyen (bunları satmaya çalışan) rehberleri dinlemenizde bir sakınca yok.

Patnos’ta soft içecekler 3,5-10 Euro, Alkollüler 5+ Euro (artının sonu yok :)) ve ortalama yemeklerse 15-40 Euro arasında. Tadını çıkarın 🙂

Gelecek bölüm: Ro yakında buralarda..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir