Gidecek Var & Cinius Yayınları

Merhaba. Birkaç hafta önce Gidecek Var yol haritasın son dönemeci niteliğindeki destekli kişisel yayıncılıkla ilgili kararımı açıklamıştım.

Aradan geçen süre zarfında editöryel ve baskı süreci için gereken belgelerle görselleri hazırlayarak (tabi biraz da zaman yaratarak) Gidecek Var’ı, Cinius Yayınları’na teslim ettim.

Şu andan itibaren benden çıkmış olsa da Gidecek Var’ın hangi aşamalardan geçeceğine de kısaca değinmek istiyorum. İlk olarak gözden geçirilip son hale getirilmiş olan Gidecek Var, yayınevinin editörleri tarafından bir kez daha okunarak deyim yerindeyse son ve profesyonel kontrol evresine girmiş olacak. Devamında sayfa düzenleri/kapak tasarımı gibi görsel işlemler ve son olarak da baskı aşaması var.

Rakamlar çok farklılık göstermekle birlikte 1-1,5 ay kadar editör işlemleri ve yaklaşık bir ay da görsel ve baskı işlemlerinin sürmesini tahmin ediyoruz. Yani kaba bir rakam vermek gerekirse; yoğunluğa göre en erken iki, en geç üç ay içerisinde Gidecek Var kanlı canlı (ya da kitap kokulu :)) olarak raflarınızdaki yerini alacak. İlerleyen dönemde net tarihler oluştukça sizinle paylaşacağım.

İlk baskımız (büyük bir beklenti ama umarım son olmaz) 1000 adet olacak ve önde gelen kitapevleri ve elbette online satış yapan kitap sitelerinde yer alacak.

Bu süreçte öyle veya böyle bir yer bulan herkese müjdeler olsun 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir