Bonovision

“Can Bonomo kim ya”lara varacak şekilde başladığımız 2012 Eurovision maceramızdan, Love Me Back ile yedinci olarak ayrıldık. Temsili ön planda tutup kazanmayı, hele ki Eurovision gibi bir oylama sisteminde kazanmayı ikinci sırada gören bünyem için söyleyebilirim ki; Can Bonomo bu işi tek kelimeyle başardı.

Tanıtım.. Ya bizde şöyle bir şey var mesela 2003 Sertab Erener ve 2009 Hadise hadiselerinde (ehe iğrençti biliyorum :)) muazzam bir tanıtıma girişmişti TRT. Neredeyse yılbaşından başlayan bir program, her tarafta çalan şarkı ve dolayısıyla dile dolanmalar had safhada.. Ama bu iki istisna dışında Can Bonomo ve Love Me Back, diğerlerinin kaderini paylaştı gibime geldi. Farkı ise, Love Me Back, daha ilk dinleyişte dilinize dolanma potansiyeline sahip bir parça idi.

İlgisizlik/yoğunluk ne derseniz deyin, Love Me Back’i ilk kez, kendi yarı finalimizden bir gece önce dinledim ve o akşam yattığımda müziğin tamamı ve sözlerin büyük kısmı kafamda idi. Bu muhteşem bir şey, yani her müzisyenin çalışıp gelmek istediği noktayı Can Bonomo, tek dinleyişte sağlayıvermişti. Bu noktada “her tarafta çalan” bir tanıtım gerçekleşse Türkiye’yi geçtim bu şarkı dünya çapında yayılırdı ve ne bileyim birkaç sıra daha kazanndırır mıydı kazandırırdı yani..

Onun dışında kazanan. Hemen tarayıcımı açıp copy/paste’e gidiyorum; hah evet İsveç, Loreen ve parça ismi de Euphoria gibi bir şey. Evet finalde dinledim. Solistin kakülleri dışında aklımda ne bir ezgi ne de bir söz kaldı. Haa birde Almancı Aynur Aydın’ın vokali miymiş neymiş zamanında.. Ama ilgisiz hafızam şunu hatırlıyor ki yarışma öncesi bu ülke favori gösteriliyordu.. Bilmem kaç kere dinlersem belki ona da ısınırım ama bir gecede oylanıp kazandırılmak için güzel lobi yapılmış doğrusu.

Birde ikinci nineleri var Rusya’nın. Tam bir dalga geçiş. Eline cep telefonunu alıp espri anlayışını kapıda bırakan avanakların tüm oylarını çekmiştir eminim. Yarışmadan önce kendi kendime söz verdim; eğer bu nineler (Buranovskiye Babushki) Party For Everybody ile kazanırsa çok net Eurovision’ı bir daha izlememeyi düşünüyordum. Hala neden bakıyorum bilmiyorum ya neyse..

Oylamada battı çıktı ama Yunanistan fena değildi sanki.. Onun dışında Birleşik Krallık efsane Engelbert Humperdinck’in slow Love Will Set You Free’siyle dip yaptı. Eee Adele gidecek diyip bu formatta dönerseniz elinizdeki yeteneklerin üzerine de çamuru sıçratırsınız demişler (yok ben dedim şimdi) falan filan.. Başka da bir numara yoktu. Oylamanın yarısında işim/gücüm var benim diyip kapadıysam zaten olay bitmiştir.

Can Bonomo gerçekten iyi iş yaptı. Şarkı, kareografi ve ortama yakışma anlamında dört dörtlüktü. Final gecesi yarı finale göre biraz daha heyecanlı çıktı sesi ama oylamayı etkileyecek bir problem olmadı. Ülkece teşekkür etmeliyiz. Kazanmak için başka değişkenler rol oynadıkça sonuçlar değişmeyeycek nede olsa..

Bu arada, Love Me Back’i bir kez daha dinlemek isteyen?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir