Yayıncı Kuruluş

Denince aklımıza hemen şu meşhur top ve peşinde koşan 22 adam geliyor değil mi? Ancak bu sefer, ülkemizde her anlamıyla arapsaçına dönen Formula 1 yayıncı kuruluşuyla gündemde. Üstelik bana yazının giriş kısmını başlık olarak girdirtecek kadar.

Formula 1 takviminden çıkarılmamızın ardından ülkemizdeki F1 taraftarlarının kafasını yaklaşık 5-6 aydır bu konu kurcalıyordu. Önce sözleşmesi sona eren Trt’nin yerini kimin alacağı konuşulurken ilerleyen dönemde Formula 1’e olan über(!) ilgi neticesinde bir yayıncı kuruluş olup olmayacağı seviyesine kadar düştük ve bu soru işareti 2012 Avustralya GP’sine sadece 5 gün kala netleşti.

Evet nihayet bir yayıncı kuruluşumuz oldu ve ismi D-Smart. Türkiye’de zaten yeterince popüler olmayan bir spor olan Formula 1, önümüdeki üç yıl boyunca abonelik sistemiyle çalışan D-Smart bünyesinde faaliyet gösteren Smart Spor HD’de yayınlanacak.

Kendi açımdan bakma bencilliğini gösterecek olursam; D-Smart’ı, neyin yanında hediye aldığımı bile hatırlamadığım bir geçmişten beri TV çözümü olarak kullanan bir evdeyim ve HD’si cartu curtu her şeyi bu geçmiş değerli(!) üyelik sayesinde açık. Haa ben DVD player, PS3 ve belgeseller dışında TV ile alakasın olmayan biri olarak haberi alır almaz 77. kanala bakıp Smart Spor HD’nin açık olduğunu doğruladım ama paket safsatalarını geçtim ya D-Smart’ı olmayanlar ne yapacak?

Bu genişşş grup için tatsız oldu açıkçası. Kendim araştırmadım ama kimse ayda 50~70 lira arasını Formula 1 için aylık ödemez. F1 değmez demiyorum ama ülkemizde bu kültürün gelişmediğini kabul etmek için paralı kanallara gelene kadar yüzlerce başka sebep sayabilirim. Bununla birlikte hadi internet yayınlarının geliştiği şu dönemde spora gönül verenler izleyecekleri yeri bulacaktır ama esas darbe bana kalırsa yeni nesle inecek ve zaten emekleyen sistem, fena halde geri sarmaya başlayacak.

Elbette imzalar atıldı ama D-Smart’a beyhude bir çağrıda bulunmam gerekirse Formula 1’i, CNN Türk veya yayın grubundaki başka bir açık kanala kaydırmasını ya da hiç olmadı abonelik sistemini geniş kapsamlı diğer kanallarını pazarlamak için değil de, sadece Formula 1 için biraz daha ulaşılabilir tutmasını önerebilirim.

İyi bir şey duymak isteyenlere de, Serhan Acar’ın sunumu ve HD yayına sahip bir Formula 1’imiz, şu yazıyı okuyan herkesin ulaşamayacağı düzeyde de olsa en azından hala var. Çıkmadık candan ümit kesilmezmiş ne yapalım..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir