Tek Başına (Alone) – Lisa Gardner

Hayatta ani kararlar almanız gereken anlar vardır. Olay/lar/ın gelişimi gereği daha önceden düşünme fırsatı tanımayan ve içerisinde bulunduğunuz hal gereği bekleyemeyeceğiniz kararlar..

Massachusetts polis teşkilatının özel bir biriminde (STOP) keskin nişancı olarak görev yapan Bobby Dodge, Tek Başına’da, böyle bir anlık karar alması gerekirken buluyor kendini. Karşısındaki apartmanda Jimmy Gagnon’ın silah doğrulttuğu eşi Catherine Rose Gagnon ve oğlu Nathan’ın, o an için hayatta kalabilmelerinin tek şartını kendisinin yapacağı hamle olduğuna inanan Bobby’nin tetiği çekmesiyle Jimmy Gagnon’ın hayatı son bulurken, hikaye de yepyeni bir boyuta taşınıyor.

Catherine Gagnon’ın karşıdaki bir apartmandan görüldüğü kadar aciz durumda olmadığını hatta olayların bu noktaya gelişinde katkısı olabileceğini zamanla düşünmeye başlayan Bobby, bu noktadan sonra birde Jimmy’nin, gerçekleri ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarmaya çalışan (veya kendi bildiği gerçeği kanıtlamaya çalışan) yargıç babasıyla uğraşmak zorunda kalır. İşini kaybetme ihtimalinin yanı sıra, haksız yere bir insanı öldürmüş olabileceği gerçeğiyle de yüzleşen Bobby’nin, Catherine Gagnon’ın cazibesine kapılmaya başlamasıysa, Catherine’in sorunlu geçmişiyle birlikte işleri daha da zorlaştırmaya başlar.

Tek Başına, hafif kurgusu, tahmin edilebilir sonu ve tekdüzeliğiyle bana kalırsa hiçbir zaman bir şaheser olarak anılamayacak bir kitap ancak polisiyeler hoşunuza gidiyorsa birçok kitaba göre rahat ve hızlı okunmasının yanında kendisinden beklenmeyecek derecede bir tatmin duygusunu da beraberinde getiriyor ilginç bir şekilde. Son olarak internette yazar hakkında bir şeyler araştırırken Tek Başına’nın Dedektif D.D. Warren Serisi’nin bir parçası olduğunu öğrendim. Kitapta bu kadar geri planda tutulan bir karakterin nasıl bir seriye ilham olduğunu anlamak için sanırım Tek Başına’dan sonraki kitapları okumak gerekiyor. 432 sayfalık Tek Başına’nın elimdeki ilk Türkçe baskısı Martı Yayınları’ndan çıkmış durumda.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir