#NowWatching 112

Le diner de cons (The Dinner Game) (1998) 
Le diner de cons’u izlemek için benim gibi güzel sebepleriniz yoksa size hemen her insana uyan bir tane sunayım; gülme ihtiyacı.. Bu kadar basit ve temel. Bir grup “akıllının”, direk “salak” olarak anmayayım da toplumda biraz daha saf olarak görülebilecek birer arkadaş bularak her hafta düzenledikleri ve dolayısıyla konuklarıyla eğlendikleri konusu üzerine kurulu film, Pierre Brochant’ın yaşadığı bel sorunu ve akabininde yemeğe katıamayıp kendi “salağı” François Pignon ile yaşadığı hikaye üzerine odaklı. François Pignon’ın yaşattığı iniş-çıkışlar, izleyiciye gülmekten üzülmeye kadar her türlü duyguyu verirken, sonunda Le diner de cons’un genel temasına uyan final, filmden fazlasıyla mutlu ayrılmanıza olanak tanıyor. İçinde bulunduğunuz durum ne olursa olsun, bu sıcacık film başta da söylediğim ve birbirinden bağımsız görüşlerin de harfi harfine üzerinde birleştiği gibi gülme ihtiyacınıza fazlasıyla hizmet edecek bir yapım. Scrtlg #NowWatching puanı: 8/10.

Source Code (2011)
11 Eylül’den beri sürekli bir artış grafiği sergileyen olası toplumsal terör filmleri halkasının bir diğer halkası gibi görünen Source Code, bundan etkilenmiş midir bilmiyorum ama eğer öyleyse bile sadece “bravo” demek istiyorum. Chicago’da bir trende gerçekleşen terör eyleminin ardından Dr. Rutledge’ın tasarladığı bir cihaz yardımıyla 8 dakikalık da olsa eylemin öncesine, o trenin içine -defalarca- giden Colter Stevens, olayı aydınlatmaya ve dolayısıyla devamındaki eylemleri engelleme çalışmaktadır. Stevens’ın aslında içinde bulunduğu durum, yaptığı değişikliklerin sebep olduğu sonuçlar derken nasıl geçtiğini anlamadığınız 93 dakikayla Source Code, 2011’in öne çıkan yapımları arasındaki yerini rahatlıkla sağlamlaştırıyor. Kaçırmayın. Scrtlg #NowWatching puanı: 8/10.

Margin Call (2011)
Ekonomi sektöründe mi çalışıyorsunuz? Tek hobiniz iktisat mı? Sabahları kahvaltıda ekmek arası ekonomi bülteni mi yiyorsunuz? Bu sorulardan en az ikisine olan cevabınız evet değilse (benin gibi) Margin Call’u izlemeyin. Hala merak ediyorsanız filmin konusunu, göstergeler sayesinde ekonomik krizin gelişini 24 saat öncesinde sezen ve buna göre konumlanmaya çalışan bir yatırım bankasının hikayesi olarak özetleyebiliriz. Scrtlg #NowWatching puanı: 4/10.

Drive (2011)
Başrol oyuncusunun “driver” veya “kid” olarak anıldığı ve ana karakterin ismini film boyunca duyamayıp IMDB’de de oyuncu isminin karşısında “driver"ı görmemle beni dehşete düşüren bir film oldu Drive. Otomobil kullanma becerileri had safhada ancak insan ilişkileri (en temel konuşma gereksinimleri dahil) bir haylı zayıf olan ve dublörlük, soygunlarda sürücülük ve otomobil tamirciliğiyle geçinen driver’ımızın öyküsünü bugüne kadar gördüğüm en duygusuz yapımda birleştiren ve IMDB’den 8.1 puan alan bir film Drive. Hayır sorun bende mi yoksa o oyları veren insanlarda mı bilmiyorum ama Drive için hani beğenmeseniz de boş zamanımı doldurdum bile diyesim gelmedi açıkçası. Benim puanlamam ve IMDB arasında seçim yapmak isterseniz izleyebilirsiniz. Scrtlg #NowWatching puanı: 5/10.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir