#NowWatching 1211

Bir gün bakmışsınız orada-burada izlediğiniz filmler birkmiş, birikmiş, aralarında yazma isteği duyduklarınız bile bu tatsız, peşpeşe seriye yenik düşmeye başlamış.. İşte Twitter’da #NowWatching hashtag’iyle unutulmaya yüz tutmuş olanlardan bazıları. Bu tempoyla gelenekselleşme ihtimaline karşın da 1211, zaman belirteci olacaktır elbet..

Avatar (2009)
Aslında en çok bunu ayrı olarak yazmak isterdim ama aşağıda gördüklerinizden farklı bir ortam (ve hatta farklı bir ruh haliyle) izlenmediği için genellemenin içerisine çekiliverdi. Pandora gibi pek de orijinal olmayan bir gezegende insanlığın her zamanki açgözlülüğüyle peişinden koştuğu bir element uğruna Na’vi olarak anılan yerel halkla mücadelesini konu alan filmde kuşkusuz en ilginç nokta insanlığın Na’vi vücuduna bilim insanlarının çalışmalaraı sayesinde bürünebiliyor olmaları. İnsanlığın bu elemet uğruna yerel halkı yok etme dahil her şeyi göze alması başta Na’vi’lerle diğer herkesten fazla içli dışlı olan Jake Sully olmak üzere insanlar arasında bu amacın zayıflamasını sağlarken, sanılan (ve beklenen) sona ulaşılması da kolay olmuyor. Avatar’ın zaten ismini duymayan tahminimce kalmamıştır o yüzden modern çağ klasikleri arasına giren bu yapımı kaçırmamakta fayda görüyorum. Hatta yıl oldu neredeyse 2012, üç senedir neredeydik? Scrtlg #NowWatching puanı: 8/10.

In Time (2011)
Yakın gelecekte ödemelerinizi ne ile yapmak istersiniz? Kredi kartı? Belki çok daha gelişmişi? Hayırr! Hepsini unutun. Cevabı yaşamınız! “Paran kadar yaşa” mottosunun hayat bulmuş örneği olan In Time’da insanlar 25’ine kadar bildiğimiz yollarla gelirken, 25 yaşından sonrası için sonusuzluğun tek anahratı para, ay pardon aylar, yıllar.. Şunu alacağım 2 yıl, toplu yaşıma 1 gün, şu araba 50 yıl ve sol kolunuzdaki “bütünleşik” saatiniz sıfırlanırsa ölürsünüz, bu kadar basit. Saatiniz ne kadar büyük bir zamanı gösteriyorsa başınıza bir şey gelmediği müddetçe yüzyıllar boyu yaşıyorsunuz. Garip ama orijinal bir fikir. Uygulaması da fena olmayınca gidiyor.. Scrtlg #NowWatching puanı: 7/10.

The Thing (2011)
Çok klasik bir öykü. Buzun altında kim bilir ne zamandan kalma dünya dışı bir varlık bulunur ve bilimadamları bunu incelemeye kalktığında olaylar gelişir.. Bu defakinin esprisi insanları bir şekilde kontrol edebilmesinde yatıyor. Organik olmayan dolgu, küpe gibi zavazingolarla insan mı yaratık mı ayrılıyor ve aynı geyik film boyunca kadro azalana kadar devam ediyor. Şu 3-4 satırlık yazıyı koca filme genişletin ve sıkıcılığınız tavan yapsın. İzlenesi değil. Zaman harcamayın. Scrtlg #NowWatching puanı: 4/10.

2012 (2009)
2000’den sonra dünyanın sonu fikri için komplo teorisyenlerinin favorisi 2012’nin, başka isme gerek duyulmaksızın beyaz perdeye aktarılmış hali olmasının yanı sıra kuşkusuz yapım yılıyla yazıldığında en ilginç gelen isimlerden birisine de sahip bir film 2012. Bilim adamlarının “Maya’lar haklıymış” kaderselliğiyle takıldığı filmde kısaca sevgili dünyamız yok olmaya başlıyor. Parayı basanın insan ırkını devam ettirebilme potansiyeline sahip garip, devasa gemilerde yer bulma savaşının ister istemez ufak çaplı isyanlarla desteklendiği hikaye, çok başarılı olamamış bir yazar/özel şoförün ailesi üzerinden anlatılıyor ve oyuncularımız film boyunca son dakika kaçışları yapıp duruyor.. Film kesinlikle izlenesi ama sonuç olarak birbirini tekrar eden sahneler ve 158 dakikalık uzunluk zaman zaman izleyiciyi esnetmiyor da değil. Scrtlg #NowWatching puanı: 6/10.

No Strings Attached (2011)
Natalie Portman & Ashton Kutcher.. Bu ikili size ne ifade ediyorsa No Strings Attached de daha fazlasını sunmuyor. İsmen etkili ve popüler iki oyunucu ile basit, sıradan bir senaryonun birleşiminden ortaya çıkan filmde Emma ve Adam’ın sadece fiziksel olarak başladıkları ilişkilerinin zamanla değişen boyutu işleniyor. Fazla bir şey beklememek lazım. Scrtlg #NowWatching puanı: 4/10.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir