X’in Tavsiyesi: Ales

En büyük hayaliniz yaşlı başlı hocaların kitap ve bilgisayarlarını mı taşımak? Yoksa sizi çeken şey; o bilgisayardaki sunumu kısayolla tam ekran yaptığınızda hocanın yüzündeki kırışıkların şaşkınlıklan bir anlık yok oluşunu gün doğumu gibi izlemek mi? Nee? Tamamen yanlış mı geldiniz? Durun durun sizin için son bir şeyimiz daha var; siz… Siz 4 yıllık eğitimle yetinmeyen kaymak tabaka olmak istiyorsunuz.. O zaman doğru yerdesiniz. Ales tam size göre ve X’in Tavsiyesi’nde bu… Imm haftanın desem değil ayın desem değil.. Hah! Bu neşriyatının konusu Ales.

Şöyle bir bakınca ne de havalı di mi? Ales.. Sanki efendim kelli felli FSM, İstanbul’u aldığında Yunan tanrılarından bize miras kalan Ares’in sondan üçüncü torunu Ales.. (Hemen iki minareyle taçlandırsak mı? ^o)

Ama işin boyutu bundan tabi ki farklı, akademik bilmemne ve lisans altı aman üstü gibi bir şey oluyor açılınca. Tek havası da yılda iki kere yapılmasında kalıyor muhtemelen. Haylazlık edip yıl uzatan mı dersin, süper zeki erken bitiren mi; eh üniversite öğrencileri bu, ne zaman mezun olacakları belli olmuyor değil mi? Ales’çikte bunlara hizmet edebileyim diye canını dişine takıp yılda iki kere düzenliyor kendini.

İşte o ikincinin son başvurusı Ekim 19, 2011 mi neymiş.. Hani hoca hammallığı veya 4 yıl yetmez en az ilkokul yaşamım kadar üniversite okuyayım diyenlerseniz elinizi çabuk tutun. Birdee unutmadan; bazı şeyleri ertelemek için lisansüstü yapayım diye düşünen XY kromozomlu arkadaşlar varmış galiba.. Ayıp diyoruz. Yapmayın böyle şeyler. (Pıst: Ondan sonra da doktora var :))

X’in Tavsiyesi eğitim klübü, Ales’i gururla sundu. Hepimize şimdiden iyi dirsek çürütmeler derken bir başka em… Neydi ya; hah neşriyat! Bir başka neşriyatta görüşmek dileğiyle programımızı burada noktalıyoruz. Yapımda ve yayı…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir