Gidecek Var Tamamlanma Raporu

Derin bir “oh” çekerek söylüyorum ki 11/5/2010’da başadığım ilk romanım (ve umarım son olmayacak) Gidecek Var, bugün; 14/9/2011’de bitti.

Tarih aralığına şimdi baktığımda insan hayatı için bir kitaba ayıracak çok zaman değilmiş gibi geliyor ama yazarken, harflerden yüzlerce sayfaya kadar ilerleyen süreç sizi çok bağlıyor. İlerleyişi kafanızda kurduğunuz halde bazen öyle bir kilitleniyor ki süreç; devam etmemek demeyeyim ama kısa vadede bu süreden çok ama çok uzayacağınızı düşündüğünüz de oluyor. Başlarda planlı bir gidiş düşünsem de bu zorlukları yaşadıkça finali, ilki yaz başlarına ikincisi de sonbahara olmak üzere iki kez ertelemek zorunda kaldım. En nihayetinde zaten hiçbir kalıba uymamacasına, biteceği an bitti.

Biraz teknik notlara gireyim.. Gidecek Var’ın tamamlanmış hali, dökümüne resmi sayfasından ulaşabileceğiniz 11 kısımdan oluşuyor. İlerleme raporunda da belirttiğim gibi bu işe başlarken 15 kısım düşünmüştüm. İçeriklerin daha doyurucu olması bu sayıyı 10’a indirirken tamda bugün, kısa süre önce yazdığım bir yazı Yarınlar Ülkesi‘nden ilham alarak bir detay daha eklemeye karar verdim. Sadece bir bölümden oluşan ve yazımla aynı ismi taşıyan Yarınlar Ülkesi, Gidecek Var’ın on birinci ve son kısmı oldu. Finalde açıklamam gereken bazı şeyleri aradan belirli bir süre geçtikten sonraki halleriyle anlatan bu kısım, bir okur olarak kitaplarda sevdiğim bir detay olması yönünden de kişisel olarak hoşuma gitti. Umarım sizler de o anda noktalanan onuncu kısım yerine, geleceğe ışık tutan bir finalle on birinci kısımda biten Gidecek Var’ı daha çok seveceksiniz.

Sayfa sayısı olaraksa hedeflere bağlı kalarak 11 punto’da 130-150 Word sayfası yazdım üç aşağı beş yukarı. Kitapların genelde kullandığı formata yakın A5 büyüklüğünde ise bu rakam iki katı yani düzenlenme öncesi kaba bir hesapla Gidecek Var, 300 sayfa civarında bir kitap olacak.

Esas soruya geliyoruz.. Bundan sonra ne yapacağım?

Öncelikle yukarıda bahsettiğim sayfa düzenini sağlamak için kısa bir süreye ihtiyacım var. Yoğunluğuma bağlı olarak en fazla bir hafta kadar sürebilecek bir iş bu. Ardındansa Gidecek Var’ın PDF ve en az 10 kadar basılı kopyasını hazırlayarak yayınevleriyle iletişim kurmaya başlayacağım. Danışman arkadaşlarım eğer isterlerse bu basılı kopyalardan kendilerine de bir tane ayarlayabilirim; bu konuda bana haber vermeleri yeterli.

Açıkçası üzerime düşen kısım bunlardan ibaret gibi.. Bundan sonra yayınevlerinin geri dönüşlerini bir süre beklemeyi planlıyorum. Şimdilik bu süre ne kadar olur bilmiyorum ama çok uzaması durumunda yayın için diğer katılımlı alternatifleri değerlendirerek Gidecek Var’ı daha fazla geciktirmemeyi düşünüyorum.

İlerleme raporunu da benzer şekilde bitirdim ama bana yardımcı, destek, ilham, veya her ne olursa olsun bu uzun yolda benimle olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tek başına emin olun ki çok daha işin içinden çıkılmaz bir süreç olurdu.

Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir