Goodbye Raymond Langston

On birinci sezon biterken CSI 12. sezon beklentileri diye bir yazı yazmıştım CSI hakkında. Dedikodularla gerçeklik arası beklentileri içeriyordu ama Laurence Fishburne’ün canlandırdığı Ray Langston’ın on ikinci sezonda ayrılacağı aklımın ucundan bile geçmemişti doğrusu.

Pat diye söyledim ama haberde aynen böyle yayıldı aslında. Dokuzuncu sezonun yarısı, on ve on birinci sezonlarda William Petersen’ın canlandırdığı Gil Grissom’ın yokluğunu gidermeye çalışan Raymond Langston’ın ekran macerası anlayacağınız 2,5 sezon sürdü.

Yerine de biri lazım değil mi? Evet lazım ve o da bulunmuş ama sandığınız kişi (Grissom) değil malesef. Ted Danson’ın canlandıracağı karakter kurgu gereği 12. sezon itibariyle Portland’tan Vegas’a gelecek ve ekibin yeni supervisor’ı olacak. Kuşkusuz bu liderlik rolü geçen yazımdaki Catherine Willows’un ayrılma söylentilerini de beraberinde getirebilir ama bekleyip göreceğiz artık..

Kişisel olarak Langston’ı sevmemiştim ama 2,5 yılda diziye adapte olamadı desem de yalan olur. Gerçek şu ki; on ikinci sezonda onun gidip, yerine -ünlü bir aktörün canlandırmasıyla da olsa- yepyeni birinin gelmesinin de pek bir esprisi yok doğrusu. Diziden soğutur, tanıma-alışma süreci ister falan filan.. CSI’ın belli bir çizgisi var elbette ama William Petersen’dan sonra tadının kaçtığı da bir gerçek. Gil Grissom’ın dönüşü temiz bir sayfa açtıracakken Ted Danson’la yeni -bir başka- başlangıç yapmak umarım dizinin son sezonuna girdiğinin habercisi olmaz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir