A5 işlemcili iPhone 4S’in testleri başladı

Apple, iPhone 4’ün yeni test cihazlarını bazı oyun geliştiricilerine göndermeye başladı. Fiziksel olarak iPhone 4’ten farkı bulunmayan cihazların, içerisinde Apple’ın yeni çift çekirdekli işlemcisi A5’i barındırdığı konuşuluyor.

Bu, tabi ki geliştiricilerin ellerinde iPhone 5’i tuttuğu anlamına gelmiyor fakat gelecek nesil iPhone’un, iPad 2’deki gibi çift çekirdekli A5 işlemcisiyle geleceği neredeyse kesin gibi.

Test cihazını görüp onunla çalışma fırsatı yakalayan geliştiriciler telefonu iPhone 4S ismiyle anıyor ve cihaz, işletim sistemi olarak tamamı yenilenmiş, güncel donanımla çalışan bir iOS 4 versiyonu içeriyor.

Gelecek nesil iPhone’un nasıl görüneceğine dair hala bir ipucu yok ancak cihazın 1GHz’lik çift çekirdekli A5 işlemciyi barındıracak olması artık bir sır değil. Bununla birlikte grafikler için de Cortex A9 işlemciden bahsediliyor ki bu da, yeni iPhone’un geçmiş modellerden yaklaşık olarak dokuz kat daha iyi grafik performansı gösterebileceği anlamına geliyor. Görünüşe göre Apple, taşınabilir oyun pastasından artık daha büyük bir pay istiyor.

Güncel söylentilere göre iOS 5 ve iPhone 5 (veya ismi ne olacaksa) Apple’ın Haziran ayında yapacağı WWDC’de (Dünya Geliştiriciler Konferansı) tanıtılacak ve 2011’in Eylül ayında satışa sunulacak.

iPhone’un geleneksel satış tarihinden sapmasının en büyük sebebi ise beyaz iPhone 4 olarak görülüyor. Eğer bir erteleme ve/veya iptal daha olmazsa beyaz iPhone 4’ün ilkbahar aylarında satışa sunulması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir