KERS’siz Red Bull ve Start’ları

Avustralya Grand Prix’sinde KERS’siz araçlarıyla pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber’i, rakiplerine karşı savunmasız bırakma riskine giren Red Bull’un deyim yerindeyse kumarı tuttu. Ancak kağıt üstündeki tahminlerin aksine, Avustralya Grand Prix’sinde Red Bull ve Sebastian Vettel’in aksine rakipleri çıkmaza girdi.

Melbourne’de KERS’siz bir araçla start almasının sorun olmadığını belirten Vettel’in galibeyete uzanmasında iki öenmli gerekçe ön plana çıkıyor.

Bunlardan ilki Melbourne’ün ilk virajıyla pole pozisyonu arasında sadece 200 metre olması. Bu kısa mesafede KERS’in kullanımı ile frenleme arasındaki süre bir hayli düşük olduğundan araçların hangi konumda start aldıkları ön plana çıkıyor. Avantaj: Pole pozisyonundaki Sebastian Vettel’de.

İkinci gerekçemizse Lewis Hamilton’ın start anında ağır kalışı. KERS’i 200 metre içerisinde Sebastian Vettel’e karşı kullanabilecek tek ismin yaşadığı kalkış problemi Hamilton’ı, ilk sıraya taşımak yerine ancak Mark Webber’e karşı ikinciliğini korumasında etkili oldu.

Red Bull’un ilk yarışta KERS kullanmama kararı pist karakteristiklerine göre ilerleyen dönemde özellikle start anında kendisine problem yaratabilir ama karşımızdaki aracın bir Adrian Newey tasarımı olduğunu ve kaybedeceği her pozisyonu pistte geri alabileceğini de aklımızın bir köşesinde tutmamız lazım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir