The Two Mrs Grissoms: Grissom’ın Dönüşü

Geçen hafta (hatta bir hafta bile olmadı 4-5 gün önce) Twitter’a, 3 Şubat’ta yayınlanacak olan CSI’ın 11. sezon 13. bölümü The Two Mrs Grissoms için “CSI 11×13’te, two Mrs Grissoms yerine one Mr Grissom’i tercih ederdim. Her seye ragmen episode guide’ta Grissom isminin gorunmesi guzel.” diye yazmıştım.

Bayan Grissom’larımız Sara ve 11 yıldır anca tanışacağımız Gil’in annesine atıfta bulunulan bölüm adına olan vurgunun yanı sıra esas sürpriz, CBS’in özenle sakladığı ve artık nasılsa bir şekilde Kanada kanalı CTV’nin CSI promo’sunda yayınladığı bir anlık sahneden çıktı. William Petersen’ın, Gil Grissom rolüyle tam 2 yıl sonra konuk oyuncu olarak CSI’da görüneceğini doğrulayan ekran görüntüsü hızla CTV ve YouTube’tan kaldırılsa da, dizinin hayranları için “esas adamın” promo’da bir anlık görünmesi bile açıkçası büyük heyecan yarattı. Haberin yayılmasının (belki de yaydırılmasının) ardındansa CBS’e, William Petersen’ın konuk oyuncu olarak 11×13’te görüneceğini onaylamaktan başka bir şans kalmadı. Bakınız: Güncelleme #1.

Grissom isminin bölüm isminde gözükmesinden başlayıp Gil Grissom’a uzanan bir sürecin içerisine dahil olmak kesinlikle sürpriz verici oldu ve eminim ki bu detay, tek bölümlük dahi olsa yapımcıların dizinin kaybolmaya başlayan ilgisini geri toplama çabaları arasında önemli yer tutacak. 3 Şubat’ta hepinize iyi seyirler!

Güncelleme #1: CBS’in her daim dile getirdiği William Petersen’ın kalıcı olarak dönmeyeceği hikayesinin yanı sıra CTV ve YouTube’taki 11×13’e ait Gil Grissom’lı videoları da kaldırtmasıyla bazı kaynaklara göre geçici geri dönüşü de onaylamamış durumda. Gerçi haber artık Wikipedia’ya kadar düşmüş ama perşembe günü Gil Grissom’ı göremezsek anlayın ki sahneler kırpıldı. Zaten fotoğraftan görebileceğimiz üzere görüntülü görüşme olarak beklenen sahneyi -olacağını sanmıyorum ama- telefona dönüştürmek zor olmasa gerek 🙂 Bakınız: Güncelleme #2.

Güncelleme #2: Aynen CTV’nin promo’sunda görüldüğü üzere William Petersen, Gil Grissom rolüyle, CSI 11×13’ün son iki dakikasında Sara ve annesi Betty Grissom’la bilgisayar üzerinden -görüntülü- görüştü ve belki kısa vadede ummak hayalcilik olacak ama senaryo gereği, yakında döndüğünde (Vegas’a) üçünün birlikte yemek yemesi gerektiğine vurgu yaptı. Yapımcılar bu şekilde mesaj mı vermek istiyorlar bilinmez ama CSI’ın William Petersen’a olan ihtiyacını ve 2 dakikalık bir sahnenin bile nasıl bir etki bıraktığını bu hafta birlikte görmüş olduk. İlerleyen günlerde on birinci sezon boyunca 14 milyon seviyesinde dolaşan Amerikan izleyici sayısının da Grissom’dan etkilenip etkilenmediğini göreceğiz ki bu nokta bana göre yapımcılar açısından, William Petersen’ı gelecekte CSI’da görüp görmeyeceğimiz hakkında en kilit nokta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir