F1 Güncesi: Eski Kasabada Yeni Bir Gün

Eski kasabada yeni bir gün.. Formula 1 hakkında bugüne kadar sezon öncesi ve sonrası incelemeler, güncel yarış raporları ve başta Schumacher olmak üzere pilotlara özel yazılar yazıp durdum. Çoğu iyi güzel şeyler ama özellikle yarış raporları hemen her yerde bulunabilecek türden olduğundan mıdır nedir zamanla sıradan gelmeye başladı bana. Yarışı izle ve olan biteni yaz. İyi tamam da bu biraz F1 sitelerinin işi ve olayı sıradanlaştıran da bu aslında. Neyse F1 kategorimin çelişkilerini bir kenara bırakıp artık yarış raporları yerine güncel gelişmeleri değerlendireceğim F1 Güncesi’ni huzurlarınıza sunuyorum. Serbest, daha geniş kapsamlı ve her yerde bulunamayacak kadar güncel. Hımm kulağa hoş geliyor değil mi? 🙂

İlk F1 Güncesi’nin ilk konusu Kore GP’si olsun. Takvimde 24 Ekim’de yer alan sezonun 17. grand prix’sine neredeyse iki hafta kalmışken pistin inşaatının halen devam etmesi bildiğiniz üzere yarışın yetişip yetişmeme sorusunu beraberinde getiriyor. Son açıklamalara göre asfaltın son katmanı dökulmüş ve Kore pistinin lastik bariyerleriyle kerbleri tamamlanmış durumda imiş. Bunun yanında tribünlerin de 24 Ekim’e kadar yetiştireleceği söyleniyor. Grand prix’nin akibeti ise FIA’nın bir hafta sonra yapacağı son incelemenin ardından belli olacakmış. Her ne kadar Bernie Ecclestone, Kore GP’si hakkında en ufak bir şüphesinin kalmadığını belirtse de, Formula 1’in yüksek güvenlik standartları düşünüldüğünde, işlerin bu kadar kısa sürede ne ölçüde tamamlanacağını açıkçası herkes merak ediyor. Ayrıca yine düşük bir ihtimal olduğunu belirterek söylüyorum, eğer Kore GP’si pistin yetişmemesi sebebiyle yapılamazsa, uygulamalar gereği Kore, ciddi bir tazminat ödeyecek ve gelecek yıllarda da bu grand prix’yi düzenleme hakkını kaybedecek.

Kore’den sonra Raikkonen’e geçelim. 2010 Belçika GP’sinin ardından Raikkonen’in menajerinin Renault ile temasa geçmesi ve 2011 için görüşmeye başlamaları -bu yıl Renault’da düşük bir performans çizen Petrov’un da etkisiyle- birçok F1 severi heyecanlandırmıştı. Ancak Renault patronları Gerard Lopez ve Eric Boullier’ın, Raikkonen’in motivasyonunu sorgulayan açıklamaları Fin pilotu çileden çıkarmış olacak ki “gelecek sezon Renault’da yarışmam yüzde yüz olarak mümkün değil” ve “benim ismimi takımlarını pazarlamak için kullanıyorlar” açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Renault’dan daha hafifletici yanıtlar gelmeye devam etse de, böyle bir ihtimalin “ismim kullanılıyor” tarzı açıklamalarla çirkinleşerek yok olması, herkes için üzücü oldu. Ne olursa olsun bu kadar sert bir demece Raikkonen’in ihtiyacı yoktu.

Son günlerin bir başka gündem ismi de Lewis Hamilton. Monza ve Singapur’dan, sebep olduğu kazalar sebebiyle puansız ayrılan Hamilton, şampiyonluk şansını da pratikte büyük ölçüde azaltmış oldu. Özellikle Ferrari’nin güçlendiği bir dönemde takımlar şampiyonasında Mclaren’ın ikinciliğini de tehlikeye atan Hamilton, Japonya’dan da hayal kırıklığıyla ayrılırsa, takımı büyük bir ihtimalle 2011 sezonuna odaklanma kararı alabilir.

Şampiyonluk mücadelesi ve Webber-Alonso-Vettel’in maceralarına Singapur GP yazımda baya değinmiştim o yüzden yeni bir GP olmadan tekrarlamanın anlamı yok ama Michael Schumacher’den de biraz bahsetmek lazım. Gerek Mercedes GP’nin zayıflığı, gerekse de Schumacher’in büyük ölçüde Button için tasarlanan bir araca uyum sağlayamaması 2010 yılının ikinci yarısında takımın ve Schumacher’in havlu atmasına sebep oldu. Takım tabi ki 2011’e çoktan odaklandı ama Schumacher’in erken bir ikinci emeklilik kararı da ister istemez konuşulmaya başlandı. Mercedes GP ile üç yıllık kontratı bulunan Schumacher için bana kalırsa 2011 belirleyici yıl olacak. Özellike takım arkadaşının gerisinde kaldığı sürece 2012 için devam edeceğini sanmıyorum ama Mercedes GP’nin rekabetçi bir araç yapıp yapamayacağı da bir başka soru işareti. Başarının yanı sıra, kötü araca rağmen Rosberg’i 2011’de geçerse belki üçüncü yıla devam eder ama her koşulda yine sonuç 2010 gibi olursa bu geri dönüş Schumacher için gerçek bir kabus olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir