Windows 7, Tablet PC’lerde ne yapar?

Kısa bir süre sonra, Microsoft’un iPad’e karşı başlattığı Tablet PC atağının bir ürünü olarak Windows 7 dokunmatik cihazlarla karşımıza çıkacak. Her ne kadar Windows’un, fare ve klavye temelli bir işletim sistemi olduğunu Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer’da onaylasa da, her koşulda Tablet PC’lerde Windows 7 gibi bir işletim sisteminin çok hoş duracağını da söylemeden edemiyor. Aslında -tutmayan- Windows Vista döneminin başlarında, Microsoft’un bir sonraki işletim sistemi, şu önceden sızan görüntülerde baya baya dokunmatik özellikleri sergiler olmuştu. Fakat Windows 7’nin, Microsoft’un paçasını kurtarmak için bu projeden daha erken piyasaya sürüldüğü de ortada.

Esas konumuza dönecek olursak, Microsoft’un, Apple’a karşı bu rekabet isteğine, birkaç bilgisayar üreticisinin gazı da eklenince olay biraz daha kesinleşti ama ne bileyim direk Widows 7 yerine örneğin akıllı telefonlar için üretilen Windows Phone gibi spesifik bir Windows sürümü Tablet PC’ler için de tasarlansa fena olmaz mıydı?

Bakalım Windows 7, o güçlü imajıyla bu işin de altından kalkabilecek mi? Ama bana sorarsanız paramı Apple’a yatırırdım lakin iPad’in ikinci jenerasyonu yeni, daha ufak tasarım ve birçok sürprizle geliyor. Windows 7, aynı Windows 7. Ekrana dokunsan ne olacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir