Twister (1996)

İyi filmle ne zaman nerede karşılaşacağınız hiç belli olmuyor. Tam akşamdan ümidi kesip bir kitap veya bir DVD’ye yönelme eğilimindeyken, gazetede şansa görülen bir CNBC-e programı sayesinde başlamasına beş dakika kala yakalanan Twister, iyi bir rastlantı oldu açıkçası.

Helen Hunt ve Bill Paxton’ın başrollerini paylaştığı film, temel olarak şu Discovery’de falan sıkça izlediğimiz fırtına avcılarının hayatını anlatıyor. Küçük yaşlarda babasını bir fırtına yüzünden kaybeden Jo Harding ve eskisine göre iyi bir konuma geldiği belli olan Bill Harding artık sadece forrmalitelere ayakta duran evli bir çift durumundalar. Jo ve ekibi kendilerinden ayrılmadan önce Bill’in projesi olan bir çeşit algılayıcıları hortumun içerisine göndermekle uğraşırken, Bill de o sırada şans eseri eski ekibinin yanındadır ve projesinin hayata geçmesine dayanamayarak kendisini tekrar işin içinde ve Jo’nun yanında bulur. Bill’in nişanlısı Dr. Melissa Reeves ise, durumdan hoşlanmadığı halde en azından bir süre Bill ile oradan oraya hortum teklikesi altında gezer.

Filmin aksiyon-gerilim sahneleri tahmin edileceği üzere hortumlardan ibaret ve bunlarla haşır neşirken görülen uçan inekler, tankerler ve hatta evler 1996’nın teknolojisine göre başarılı yerleştirilmiş. Jo’nun ekibinin önsezileri ve kendilerine rakip gözüken teknolojik ama loser diğer bir ekibin çekişmeleri filme rekabet duygusu katarken, film boyunca oluşan yaklaşık beş olaydan özellikle ikisi, sağlam kurguları sayesinde filmi sırtlıyor. Jo-Bill ikilisinin beklenen geleceği ise, sürprizden uzak olmasına rağmen izleyicilerin istediği türden bir şey. Toplamda 113 dakika süren film, günümüzde başarılı bir klasiği olma yolunda gözüküyor.

Detaylı bilgi için bakınız: http://www.imdb.com/title/tt0117998/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir