iPhone 4 sorunlu mu geldi?

Son günlerde iOS 4 dedik durduk ama bir nevi iOS 4’ün de genel resmi olan iPhone 4’ü es geçmemek lazım. iOS 4’ün özellikle iPhone 3GS’te yarattığı memnuniyet yeni modelin beklentilerini de kuşkusuz arttırdı ama yazılım anlamındaki bu memnuniyet ilk gün itibariyle donanıma yansımamış gibi duruyor.

Bilindiği üzere Apple’ın “devrim” olarak nitelendirdiği telefonun şu yan bölümlerinin aynı zamanda anten görevi görmesi, aktif kullanımda telefonun o bölgelerden tutulması halinde sinyal kaybı yaşamasına sebebiyet verebiliyormuş. Özellikle bazı çevrelerin bu sorunun yeni software ile düzeleceğini beklemesi ise tam anlamıyla komedi. Donanım ile yazılımın farkına yeterince varılamamış anlaşılan.

Bunun dışında birçok kullanıcının ekranında oluşan sarı lekeler de telefonun tadını ilk haftadan kaçırmaya yetmiş gibi duruyor.

Ön siparişler, ne olacağını bilmeden ilk gün alınan telefonlar falan tamam ama özellikle anten probleminin gelecekteki iPhone 4 satışlarını engelleyeceği ortada. Apple ilk partinin ardından hızlı bir düzenleme yapmayıp yoluna aynen devam etmeye kalkarsa da en iddialı görünen iPhone modeli malesef Apple’ın en büyük fiyaskosuna dönüşebilir. Direk Steve Jobs’un ağzından “Nobody has ever designed the antennas this way” mantığından geleneksel antenli bir iPhone 4 çıkar mı bilinmez ama telefonun bu halde alınmayacağı da ortada. Umarım Apple eğer ortada gerçek bir mağduriyet varsa bunu giderebilir. Yoksa iPhone 4’ü ilk alanlar denekten başka bir şey olmayacaklar..

Konuyla ilgili Gizmodo’nun incelemeleriyse şöyle:
Anten sorunu
Ekranda sarı leke sorunu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir