Orman (Woods) – Harlan Coben

Not: Bu yazı spoiler içerebilir.

Bir yaz kampında iki gencin ölümü ve diğer ikisinin kayıplara karışması üzerinden yirmi yıl geçmiştir. O dönemde yaz kampında bulunan bugünün New Jersey-Essex savcısı Paul Copeland’ın üzerinde çalıştığı bir tecavüz davasında, yirmi yıl önce ormanda yaşananlar kişiselleştirilerek önüne sunulmuştur.

Eski dosyaların tekrar aralanmasıyla Paul Copeland, yardımcısı Muse’un da yardımıyla kayıplar arasında bulunan ve öldüğü varsayılan kardeşi Camille’in de izini sürmeye başlar. Bu arada dallanıp budaklanan olaylar bir şekilde Copeland’ın yirmi yıl önce o ormanda bulunan kız arkadaşı Lucy’e kadar ulaşır ve ikili tekrar yakınlaşmaya başlar.

525 sayfadan oluşan kitap gerçekten çok sade bir dille ve temel karakterler üzerine yazılmış. Olayların gidişatı, yer yer araya serpiştirilen sürprizler, kolay kolay tahmin edilemeyecek finale kadar her şey okuyucuyu kitaba bağlamada önemli rol oynamış. Kitabın, Temmuz 2009’da çıkan ilk Türkçe baskısı Elif Sezginci’nin çevirisiyle Martı Yayıncılık imzasını taşıyor.

Sürükleyicilik, bir miktar polisiye, aksiyon, gerilim derken hepsinin bir kitapta ve bu denli uyumla karşımıza çıkması Harlan Coben’in Orman’ını göz ardı edilmeyecek eserler arasına koyuyor. Son olarak normalde 19 TL’lik kitabı, D&R online store‘da büyük bir indirimle bulabileceğinizi de eklemekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir