Zar Adam’ın Peşinde – Luke Rhinehart

Not: Bu yazı spoiler içerebilir.

Zar Adam’ı okuyup da arka kapağındaki Zar Adam’ın Peşinde (The Search for the Dice Man) reklamını görmemek mümkün değildir herhalde. Hele ki ilk kitap aklınızda biraz merak uyandırdıysa (hikayenin yarım kalmış hissinin de etkisiyle), Zar Adam’ın Peşinde birden okuma listenizin üst sıralarına yerleşiveriyor.

Öncelikle girişten de anlaşılacağı üzere Zar Adam’ın Peşinde kesinlikle bir devam kitabı. Her ne kadar kitabın başında önce ikinci kitap eline geçenler için hikaye şöyle böyle bir sayfada özetlenmeye çalışılmışsa da Zar Adam okunmadan bu kitaba başlanması bir filme yarısında girmekten başka bir etki yaratmaz.

Zar adamımızın ilk kitabın sonunda acabalarla kalışı bir yerde ikinci kitabın da çıkış kaynağı olmuş. Zar Adam’ın Peşinde genel anlamda ilk kitabın bıraktığı noktadan 20 yıl sonrasını ve Luke Rhinehart’ın oğlu Larry’nin hikayesini anlatıyor. Babasının ailesini terk edişini hiçbir zaman içine sindiremeyen Larry, içten içe Luke’a karşı sürekli öfkeyle karışık bir merak gizliyor ve içerisinde bulunduğu bu durum yıllar önce aynı Luke’un başına gelenler gibi işini, kurmak istediği aileyi tehdit etmeye başlıyor. Bu şekilde devam edemeyeceğini anlayan Larry, babasının izini sürmeye karar veriyor.

Luke Rhinehart’ın yıllar önce başlatmış olduğu zar yaşamının etkileri kendisinin yolundan gitmek isteyenlerce zar merkezlerinden Luke Cumhuriyeti’ne varıncaya kadar çeşitli aşamalarda büyüyor ve Luke, kimsenin tahmin edemeyeceği bir üne kavuşmuş gözüküyor. Başta tüm bu olan biteni bir saçmalık olarak gören Larry, Luke Cumhuriyeti’ni ziyaretinin ardından hayatta yapamadığı şeylerin farkına varmaya başlıyor. Zar yaşantısına da, işleri babası kadar abartmayarak katılan Larry, yıllardır yaptığı yatırım analizleri için kullandığı sistemin dahi nasıl ufak şeylerle yerle bir olacağını görüyor ve bu olay “şans” faktörüne olan inancını daha da artıyor.

447 sayfa olan Zar Adam’ın Peşinde, ilk kitabı okuyanlar tarafından gerek hikayeyi tanıma gerekse de “bundan sonra neler oluyor” tarzı soruları cevaplandırması bakımından tercih edilebilir olacaktır. Seriye yeni başlangıç yapmayı düşünenler içinse olası bir bağlanamama ihtimaline karşı, ilk kitabı gördükten sonra Zar Adam’ın Peşinde’yi almalarını öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir