Direksiyondan Tweet

Aman efendim nedir bu Twitter çılgınlığı bilemiyorum. Bir şey başlıyor, aylarca yerinde sayıyor sonra nasılsa bir ünlü eli değiyor ve bir bakmışsınız tüm kitlelere hitap eder hale geliveriyor. Ünlülerin sebebini hala anlamadığım insanları peşlerinden sürükleme geleneğinin teknolojik hali desek yalan olmaz sanırım.

Neyse olan olmuş biten bitmiş. Ünlülerin peşinden koşmasam da az çok bu işlerle alakam sebebiyle nedir ne değildir diye ben de açmış bulundum bu mereti. Ama kısa sürede herkesin farkına varacağı üzere sistem daha çok follower’lar (takipçiler) üzerine kurulu. Eh bu da biraz sistemi gene halka mal olmuş kişiler için anlamlı kılıyor. Yoksa sizin benim gibi kişilerin kim ne etkinliğini Twitter’dan (en azından text fotmatında) takip etsin ki? Hele hele ortamda Facebook gibi daha kapsamlı bir alternatif varken.

Ne başlık attık neler söyledik.. Esas konumuza dönersek, bana gereksiz gelen bu sistem birçok kullanıcının ilgisini çekiyor olacak ki Ford başkanı ve CEO’su Allan Mulally yeni bir ön panel geliştirdiklerini duyurmuş. Mesaj okuma falan tamam da bu sistem bir adım daha ileri giderek direksiyondan kontrol edilebilen tuşlarla Twitter mesajları gönderebilecekmiş. Sürücüler için cep telefonu bile alkolden daha fazla tehlike yaratırken birde tweet’lerlerse ne olur bilemiyorum. Yazacakları az çok belli aslında: “Sağ lastiği çukura düşürdüm, arkamdan gelen aracın uzun farları açık gözümü rahatsız ediyor, köprü de ne zamlanmış be, işte o kadar (bunu öndeki kamyondan okuduk), ışıklardan geçerken yeşil son anda kırmızı oldu EDS yakalamış mıdır acaba? Şu önde………. baam!@!&! Ahh kaza yaptım.”

Yani bu buluş gerekli midir veya insanlığa faydalı mıdır? Zaten telefonlar aracılığıyla sisteme ulaşılırken birde arabayı neden bu işe bulaştıralım? Belki bu işe gerçekten yüreğini koyanlara iyi gelecektir ama bunların kaçı sistemi arabayı sağa çekerek kullanır? Peki bunun dışında kullanımlarda ne olur? Cevaplar kafanızda, dilediğiniz gibi yanıtlayın. O değil de ufak ufak teknoloji düşmanı mı oluyorum nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir