Schumacher’in Dönüşü Volume 2

Evet volume 2, çünkü Formula 1’i takip edenler 2009 sezonunda, Massa’nın kazasının ardından Michael Schumacher’in geçici olarak Ferrari’deki boş koltuğu dolduracağı haberiyle heveslenmişti. Olayın boyutunu, dönemeyişinin sebeplerini tekrar tekrar yazmaktansa o anki heyecanımıza şuradan bir göz atarak günümüze dönebiliriz.

Bu defa durum daha bir resmi oldu açıkçası. Brawn GP’nin Mercedes GP olarak yoluna devam etme kararı, iki Alman pilot istekleri (ki ilki Nico Rosberg olarak açıklanmıştı), başlı başına bir Ross Brawn faktörü, Kimi Raikkonen gibi şampiyonluk potansiyeli olan tek boşta ismin WRC’ye geçmesi ve tabi ki başlı başına Mercedes GP’nin şampiyonluk hedefleri dönüş dedikodularını sürekli canlı tuttu. İçerisinde bulunduğumuz 23 Aralık günü ise beklenen haber geldi. 41 yaşındaki efsane pilot Mercedes GP ile resmen anlaşmıştı.

Aslında dedikodular sürerken eminim ki herkes 1 yıllık bir sözleşme falan bekliyordu. Bu konu hala net olmasa da Michael Schumacher açıkçası çıtayı yüksek tuttu. Yaptığı ilk açıklamasında “Asla yarış pistini terketmedim. 2006 sezonu sonunda F1’den ayrıldığımda yorgundum fakat üç yıllık ayrılığın ardından şimdi bütün enerjimle geri döndüm. Kendimi harika hissediyorum ve artk ciddi işler için hazırım.” şeklinde konuşan Schumacher, şu anda 7 olan şampiyonluk sayısını da 10’a çıkartmayı hedef olarak gösterdi.

2006’da Formula 1’den ayrıldıktan sonra gerçekten çok şey değişti ama Michael Schumacher gibi bu işlere karşı doğal bir yeteneğe sahip olan ve yeniliklere çok çabuk adapte olabilen bir pilot için eminim ki iyi bir araca sahip olduğu takdirde işler tıkırında olacaktır. Ama ne olursa olsun 2010 sezonu -bu haberle birlikte- gerçekten güzel geliyor..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir