Vasiyet (Sailing to Capri) – Elizabeth Adler

Not: Bu yazının spoiler içermemesi için özel bir çaba harcanmamıştır.

Vasiyet için kısaca; zengin iş adamı Sir Robert Hardwick (namı diğer “Bob”)‘ın cenazesiyle başlayan ve kitabın ünlendirdiği Mavi Yat’la Capri adasında tamamlanan sürükleyici bir roman olduğunu söyleyebiliriz.

Hikaye genel hatlarıyla Robert Hardwick’in ölümünün, en büyük yardımcısı Daisy Keane’in yanında doğal sebeplerle olmadığı takdirde cinayet olabileceği şüphesini bıraktığı mektuplar aracılığıyla Daisy Keane ve aynı zamanda dedektif olan dostu Harry Montana’ya iletmesi üzerine kurulu.

Kazandığı hayal edilemeyecek serveti sayesinde edindiği dostlar kadar düşmanlarının da olduğunu çok iyi bilen Bob, Daisy ve Montana’dan, ilettiği 6 kişilik şüpheli listesini bir yat gezisinde, kendisinin vasiyetinden pay alacaklarına inandırarak toplamalarını ve -var olduğunu düşündüğü- katili ortaya çıkarmalarını istemektedir.

Bob’ın hayatta güvenebileceği bu iki isim de Bob’a karşı olan son görevlerini yerine getirmekte tereddüt etmezler ve aşk, entrika ve en önemlisi bir cinayet soruşturmasına dönüşen yat yolculuğuna çıkarlar.

Kitabın Ağustos 2009’da, İlayda Yayınları’ndan çıkan 1. baskısı yaklaşık 430 sayfa ve özellikle yarısından sonra hikaye yerli yerine oturup sürükleyiciliğini fazlasıyla sağlıyor. New York Times’ın en çok satan yazarları arasında yer alan Elizabeth Adler’ın kaçırılmaması gereken bir romanı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir