Massa’nın Kazası, Schumacher’in Dönüşü

Düzeltme: Michael Schumacher 11/8/09 itibariyle, boynundaki sakatlığı öne sürerek Felipe Massa’nın yerine yarışmaktan vazgeçtiğini açıklamıştır. 8 gün önce yazılan yazıdaki Schumacher’li alanları bir hayal olarak nitelendirebilirsiniz.

Şu ana kadar yarısı geçen Formula 1 2009 sezonu için bugüne kadar akıllarda ne kaldı deseler kuşkusuz kural değişiklikleri, yeni araç görünümleri ve kazanmaya başlayan yeni takımlar söylenirdi. Tamda hepsine alışmaya başlayıp ortalığın monotonlaştığından şikayet etmeye başlayacağımız bir sırada olanlar oldu ve Felipe Massa’nın Macaristan GP’sinde geçirdiği kaza gündeme oturdu.

Kısaca kazayı hatırlamamız gerekirse; sıralama turları esnasında Rubens Barrichello’nun otomobilinden fırlayan, yaklaşık 800 gr ağırlığındaki parça, arkadan gelen Felipe Massa’nın kaskına (daha çok vizörüne) çarpmış, bilincini kaybeden Massa’da otomobilin kontrolünü yitirerek en az ilk talihsizliği kadar sert bir şekilde lastik bariyerlere çarpmıştır.

Bugün itibariyle Massa’nın iyileşip ülkesi Brezilya’ya dönmek üzere yola çıktığı haberini aldık ve kuşkusuz yarışlarla ilgili/ilgisiz herkesin yüreğine bu haberle birlikte su serpilmiş oldu.

Massa’nın iyileşecek olmasının verdiği etik rahatlıkla bundan sonrası için neler olacağını konuşabiliriz. Bu kazanın ardından Ferrari takımından yapılan Michael Schumacher’in, Massa yarışlara dönene kadar onun boşalan koltuğunu dolduracağı haberi gündeme resmen bomba gibi düştü. Yanılmıyorsam bu haberi bir söylenti olarak ilk Niki Lauda’nın ağzından duyduk ama resmi açıklama gerek ihtimal vermemekten, gerekse Schumacher’in menajerinin olumsuz yanıtlarından dolayı gerçekten kimsenin ummadığı bir şeydi.

Macaristan GP’sinin ardından araya giren yaz tatili Schumacher’i seven/sevmeyen tüm F1 deverler için kuşkusuz yıl gibi geçiyor ama Valencia’da koşulacak olan 2009 Avrupa GP’si kesinlikle herkes için tam bir meydan okuma olacak. 7 kez şampiyon olan ve nerdeyse üç yıldır pistlerden uzak olan Schumacher, başta birlikte yarışacağı Raikkonen olmak üzere Hamilton, Alonso gibi diğer şampiyon ünvanlı pilotlar için dahi kimin nerede olduğunu görmek için mükemmel bir fırsat olacak ve bir ihtimal gelecek yıllardaki pilot kadrolarını bile şekillendirecek. İşin seyir zevki açısına ise hiç değinmiyorum çünkü işten anlayan hemen herkes Schumacher’in olduğu hele ki 3 yıl ara verdikten sonra olduğu bir yerde heyecanın olmayacağını düşünemez.

Sonuç olarak kaza yapan kaza yaptığıyla kaldı desek yalan olmaz. Özellikle Massa’nın durumunun pozitif yönde netleşmesiyle Michael Schumacher’i tekrar pistlerde izlemek için kötü bir tesadüf olduğunu düşündüğüm bu kazaya ben yapamam ama eminim ki sevinenler bile vardır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir