Limon’un Dönüşü

Tekrar merhaba.

Bir miktar (hatta daha fazla) oyuncağa döndüğünün farkındayız. Kötü kanal çekimleri misali git-gelleri saymazsak genel çekip gitme kararımızın üzerinden kimine göre uzun, kimine göre kısa gelen 8 ay civarı bir süre geçti. Bu süre zarfında sözlüklerde harf devrimleri (sanki Türkiye’nin kuruluş yıllarındayız), görünüm yenilikleri hatta anlayış yenilikleri gibi birçok değişiklik oldu. Bu değişimler ışığında Limon yaramaz bir çocuk gibi göründü gözüme. İş olunca ortadan yok olan, sular durulunca da hiçbir şey olmamış gibi geri dönen bir çocuk. Ama su götürmez bir gerçektir ki çevremizdeki çocuk arkadaşlarımız da biz yokken büyüdü, serpildi. Zamanı geri alamazsınız ama şunu gördük ki dondurabilirmişsiniz.

Nedenler, onlar bunlar.. Açıklanacak o kadar çok şey varken bu anı tanımlayabilmek için bir cümle bile kuramamak biraz acı verici. Aynı gidişimiz gibi acı verici. 3 Ağustos 2007’de yani iki yıl önce Limon Sözlük ilk kurulduğunda başarı kaygılarımız, acabalarımız vardı. Ama yıl sayacımız 2009’un aynı dönemlerini gösterdiğinde ise bunlardan eser olmadığını söylemem yanlış olmaz. Amacı olmadan bir yoldan yürümenin kimseye faydası olmadığının farkındayım ancak biraz ben-merkeziyetçi bir yaklaşım olacak ama iş kendi içinizin içinizi yemesi kıvamını geliyorsa daha fazla amaç aramanın da ihtiyacı kalmıyor bir yerde.

Saydıklarım, duygularımı hissetmeyen insanlar için ne kadar açıklayıcı olmuştur bilemiyorum ama sözün özü Limon Sözlük ikinci yaşına günler kala geri dönmüştür sevgili dostlarım. İster bizim gibi sevinin, ister üzülün, isterseniz de malum git-geller yüzünden dalganızı geçin. Şu anlaşılması güç yazıya ne gidiş ne de dönüşümüzü açıklayacak tek kelime bile ekleyemem sanırım. %100 somut yanıt arayanlar o yüzden başka yerlere boş yere bakınmasınlar. Limon, zamanı dondurduğumuz çocukluk evresinde gördüğünüz üzere kanlı ve canlı olarak aranızda. Tabi ki biraz daha yaşlı ebeveynleri ve onu geliştirmeye kendini adamış abi ve ablalarıyla. Ay canımmmm ne şeker di mi?

www.limonsozluk.com
veya sozluk.scrtlg.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir