Fırsat Dünyası

Çevrede hüküm süren şartlardan fırsat yaratmak çok kolaydır. Kişilerin zaafları iyi belirlendiği takdirde zor bir durumdan bile faydalanılabilir.

Beni bu konuya iten şey Türkiye’nin önde gelen haber sitelerinden birinde dikkatimi çeken bir haber. Haber, sitenin en çok okunanlar listesinde birinci sırada ve başlığı da “Krizi fırsata çevirmek isteyen okusun”. Bu başlığı gören bir kişi sanki yazıyı okuyunca krizin tüm olumsuz etkilerinden kurtulup birde bunu fırsata çevirecekmiş gibi atlıyor. İyi okuyalım bakalım neymiş? Alt başlık şu: “Kriz bizi teğet mi geçiyor? Yoksa dibe mi vurduk? Bize bir şey olur mu olmaz mı? Krizin ne olduğunu anlamak isteyenler için XXX’in kitabı bir fırsat olabilir…” 

Eee bu okur krizi fırsata çevirmek için senin sitene geldi, bir güzel haberi buldu içine bir baktı sen kitap reklamı yapıyorsun.. Aklı selim biri zaten böyle bir yazı ile ne krizden kurtulabileceğini nede kendisine fırsat yaratacağını düşünmez. Peki senin bu haberi yaparken hedefin kim sazanlar mı? Yoksa bu haberi yaparak sen mi kendine fırsat yarattın? Hatta ve hatta bu dönemde bu tarz bir kitabı piyasaya süren yazar mı fırsat yarattı? Peş peşe üç tane soru ama hepsinin tek cevabı var; evet.

Benzer bir konu zamanında KEY ödemeleri sırasında dikkatimi çekmişti. Kuş uçmaz kervan geçmez bir site, kıytırık bir KEY ödemeleri haberi yapıyor ve haber, arama sonuçları sayesinde birden tüm zamanların en çok okunanı haline geliveriyor. Halk aç dostlarım aç! İnsanlar, belki de zorla bulduğu internet imkanı ile sadaka gibi üç kuruşluk paranın peşine düşüyor. O parayı alsa ne olur almasa ne olur günümüz şartlarında o kadar komik bir rakam ki… Site ise kağıt üstünde tıklama başı ve diğer reklamlardan ama aslında halkımızın düştüğü vahim durum sayesinde yattığı yerden voleyi vuruyor..

İşte size fırsat dünyası sevgili dostlarım. İnsanların bir umutla ve büyük ihtimalle son güçlerini kullanarak ulaştıkları kaynağı, içi boş, gereksiz bilgilerle şişirip anahtar kelimeler ile süsleyerek fırsat yaratmak. Bu tarz konularda karşılaşacağınız yazıların %99’u da aynen bu şekilde bir işe yaramayan, sadece kendilerine fırsat sağlayan yazılar olacaktır bundan emin olabilirsiniz. Bu yazı mı? Evet buda bir işe yaramıyor ama en azından kimseye gelir getirmiyor ve anlayanı bilgilendiriyor. Keşke hepsi bu amaca hizmet etse..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir