X’in Tavsiyesi: DEM

Ilk kez gectigimiz ay Power Turk’te bir muzik haberiyle dustu gundemimize DEM. Kisaca Yasar’in dunden bugune cikarttigi Divane, Esirinim ve Masal albumlerinden olusan ve hayranlarinin oylarinin da etkisiyle secilen 12 Yasar imzali parcadan olusan “best of” albumu diyebiliriz DEM icin. Zaten ismi de goruldugu uzere albumlerin bas harfleri kullanilarak olusturulmustur.

Genellikle X’in Tavsiyesi ekibi olarak boyle eski seylerin toparlanip tekrar yayinlamasina sicak bakmayiz ama DEM kesinlikle bu genellemenin disinda. Neden mi? Cunku DEM’de bulunan sarkilar Yasar tarafindan akustik olarak yeniden yorumlanmis. Uzerinden gecen yillara ragmen zaten zevkle dinlenen parcalarin birde akustik hale getirilmeleri yepyeni bir tat, daha dogrusu abartmiyoruz tek kelimeyle sahane olmus. Anlasilan Yasar, bu eski parcalari bir yerde toplayip para kirmak yerine gercekten iyi bir is cikarmayi denemis ve sunu soyleyebiliriz ki bunda kesinlikle basarili olmus.

Son demlerini, demlenerek gecirenlere ideal.. X’in Tavsiyesi muzik klubu gururla sundu. Hadi iyi demlenmeler. Aman! Dinlemeler.

Albumde yer alan parcalar;

Acitmiyor Sevdan
Aldanirim
Birtanem
Cezayir Meneksesi
Divane
Esirinim
Gel Benimle
Kor Bicak
Kuslar
Masal
O’nun Vedasi
Sebebsiz Firtina

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir