Vazgecilmezlik ve Suru Psikolojisi – 2

Birinci bolumde agirlikli olarak bahsettigim vazgecilmezligin ardirdan gelisen olaylar neticesinde suru psikolojisini daha dogrusu suru psikolojisi yaratma cabalarina da deginmek gerektiginin farkina vardim.

Yaklasik 6 ayi adminlik olmak uzere 9 ay boyunca icerisinde bulundugu sozlugu bir inatlasma ugruna yetkilerini kotuye kullanmayi goze alarak birakan -eski- adminimiz, anladik ki suru psikolojisine gercekten yurekten bagli biri. Ancak bir farkla; “surusu olmayan bir baglilikla”.

Evet laf biraz karisik oldu olayi netlestirmek gerekirse -eski- adminimiz ayrildiktan sonra buyuk bir kesimi kendisine baglayarak yeni sulara yelken acmayi umuyordu hatta gorevi birakmadan once kesif calismalarini tamamlayip yerlesime bile gecmisti. Kacinilmaz ayriliktan sonra ise kendisinin tum kararlarini dusunmeden kabul eden duygusal arkadasi haric olusan ilgisizlik kendilerinin moralini bozmus olacak ki Limon Sozluk’e surusunu olusturmak icin sahte hesaplar, eskiden kaydedilen fake yazar hesaplari ve akliniza gelen tum centilmenlik disi girisimle Limon Sozluk yazarlarini kendi baktigi pencereden bakmaya ve pesinden gelmeye zorlamistir. Hatta ve hatta sahsim basta olmak uzere tum Limon Sozluk’u tum olaylarin sorumlusu gibi gostererek…

Olusan ayrilik aslinda herkes icin en iyisi oldu. Taraflarin birbirini daha fazla rencide etmeden ayrilmalari sulari durultacakti ancak bu sahte oyunlarla camur atma yontemleriyle zararin artmasi hala kacinilmaz olmaktadir.

Yonettigi, yazdigi ve saygi kazandigi Limon Sozluk’te yonetim anlayisi ve yazma bolumlerini sirasiyla kaybedip birakmasinin ardindan belki de iclerinden en onemli olan gordugu sayginligin daha fazla kaybedilmemesi dilegi ile…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir