Vazgecilmezlik ve Suru Psikolojisi

Gun gecmesinki Limon Sozluk’te yeni bir gelisme olmasin. Her birini yazmaya kalksak sanirim bu blog sayfasinin her gunu bir seylerle dolar…

Tabi ki bazi onemli gelismeler vardir ki bir ayi askin suredir ugranilmayan Maden Ocagi’na malzeme olurlar. Aslinda bu yazinin yazilmasi bile konuda bahsi gecen kisilere ne kadar deger verildiginin bir kaniti olarak gorulebilir.

Sozlukte yonetim kadrosu ayni fikirlerde, dogrulari tamami icin dogru, yanlislari tamami icin yanlis bir pozisyon olmalidir. Bunun disina cikilan en ufak bir istisna bile yonetim kadrosunun belki de sozlugun hassas temellerini yerinden oynatabilir.

Sozluk yazarlari daha ilk bakista bu yazinin kim veya kimler hakkinda oldugunu anlayacaktir. Bazi kadro secimlerinden olusan bir gerginlikle baslayan olaylar adminimizin, yetkisini, sozluk formati ve/veya guvenligi konusunda alinmis bir caylaklik kararini sorgusuz sualsiz bozmak icin kullanmasiyla doruk noktasina ulasti. Isin ilginci bu tartismalar, -eski- adminimizin sozlukte olusan bir gruplasma cercevesinde olaylari kisisel bir mesele olarak gostermesi oldu. dolan bardak daha ufak bir sebepten silinmis bazi basliklarin yine eski hata gibi sorgusuz sualsiz geri alinmasiyla tasti ve artik yolarin ayrildigi belli oldu.

Sozluk icin kimse vazgecilmez degildir. Birisi gider yenisi gelir onemli olan icinde bulunulan ortama duyulan saygidir. Gelinen makamin yetkilerini bu sekilde cikarlara aykiri kullanip birde kisisel mesele gibi gostermek hicbir mantiga sigmamaktadir. Bu noktadan sonra yollarin ayrilmasi iki taraf icin de daha uygundur tabi peslerindeki suru psikolojisindeki gruplasan toplulukla birlikte…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir