Formula 1’de Büyük Final

Formula 1 Sezonu 2007 yılında son zamanlarda hiçte alışılmamış bir heyecana sahne oldu ve bunu gerçekten büyük bir finalle süsledi.

2007’de neler yaşanmadı ki? Efsane Michael Schumacher’in ayrılışı, casusluk skandalları, bolca çekişme, heyecan her şey bu sezondaydı.

Bütün sezon Ferrari ve McLaren Mercedes takımlarının elinde geçti. McLaren’in genç yıldızı Lewis Hamilton ve 2 kez dünya şampiyonu ünvanlı pilotu Fernando Alonso iyi bir otomobille birleşince sezon başından beri deyim yerindeyse harikalar yarattılar. Ferrari’de sıra dışı değişikliklere sahip güçlü yeni otomobili ve Kimi Raikkonen ve Felipe Massa gibi iki şampiyonluk potansiyeli yüksek pilotla sezona başladı.

Tüm sezon şampiyonluk için savaşan bu iki takım arasında çıkan ve McLaren’ın takım puanlarını kaybetmesine neden olan casusluk skandalının ardından Ferrari kolay bir markalar şampiyonluğu kazandı ama esas fırtına pilotlar şampiyonasında üç pilot arasında koptu. Hem de son yarış olan Brezilya GP’sinde.

Mclaren-Mercedes’in çaylak pilotu Lewis Hamilton. Tecrübesizliğinin verdiği birkaç hata da olmasa şampiyonluğunu belki de son 2 yarışa girmeden ilan etmişti.. Ama yaşadığı şanssızlıklar ve bir miktarda tecrübesizlik çok büyük sürprizle onu tarihteki ilk çaylak şampiyon olma fırsatından etti.

Son yarışa girilirken şampiyonanın 2. basamağında, Lewis Hamilton’ın sadece 4 puan gerisinde Fernando Alonso vardı. 2005, 2006 yıllarının şampiyonu kuşkusuz Hamilton’un yapacağı en ufak bir hatayı bile affetmeyecek, podyumun en üst basamağında yer almaya çalışacaktı. Ancak Ferrari’nin son yarıştaki üstün performansı şampiyon olmak için ikinciliğin bile yettiği Alonso’yu da şampiyonluk etti.

Üçüncü şampiyon adayı ise Kimi Raikkonen. Son haftaya girilirken Raikkonen şampiyonada 3. ve Hamilton’ın 7, Alonso’nun 3 puan gerisinde. Tıpkı Alonso gibi Raikkonen’de öncelikle kazanmaya bakacak daha sonra da rakiplerinden hata bekleyecekti. Raikkonen elinden geleni yaptı 1. oldu, takım arkadaşı Massa’nın 2. liği de Alonso’yu 3. sıraya itti ve Hamilton’un da başına gelen beklenmedik sorunlar 2007 yılının şampiyonunu Raikkonen olarak ilan etti.

Uzun yıllar unutulmayacak bu final gerçekten heyecanlı geçen bir sezona, ona yakışır biçimde bir nokta koymuş, Formula 1’de heyecan kalmadı diyenlere de güzel bir cevap olmuş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir