Büyük Finale Doğru

Bu zamanda ne finali diyeceksiniz. Öncelikle bunu açıklamak daha doğru olacak sanırım. Beni tanıyanlar az çok tahmin eder iyi bir Formula 1 takipçisiyimdir. Bu yazımdaki “final” den kastım da Formula 1 2007 sezonu finali.

Uzun bir aradan sonra son yarışa üç pilot şampiyonluk iddiasıyla giriyor. Şampiyonluğun son yarışa kalması büyük bir heyecan kaynağı ama en az onun kadar heyecan yaratan bir ayrıntı daha var oda Lewis Hamilton.

Mclaren-Mercedes’in çaylak pilotu Lewis Hamilton deyim yerindeyse bu yıl harikalar yarattı. Tecrübesizliğinin verdiği birkaç hata da olmasa şampiyonluğunu belki de çoktan ilan etmişti.. Ama her şeye rağmen son yarışa şampiyona lideri olarak giriyor. Bu büyük bir avantaj ancak rakiplerini de göz ardı etmemek lazım.

Son yarışa girilirken şampiyonanın 2. basamağında, Lewis Hamilton’ın sadece 4 puan gerisinde Fernando Alonso var. 2005, 2006 yıllarının şampiyonu kuşkusuz Hamilton’un yapacağı en ufak bir hatayı bile affetmeyecek, podyumun en üst basamağında yer almaya çalışacaktır.

Üçüncü şampiyon adayı ise Kimi Raikkonen. Son haftaya girilirken Raikkonen şampiyonada 3. ve Hamilton’ın 7, Alonso’nun 3 puan gerisinde. Tıpkı Alonso gibi Raikkonen’de öncelikle kazanmaya bakacak daha sonra da rakiplerinden hata bekleyecektir.

İşte bu şekilde bir tablo ile son haftaya giriyoruz. 21 Ekim 2007 Brezilya GP’si gerçekten çok büyük bir finale sahne olacak. Sonuç ne olursa olsun umarım en iyi olan, şampiyonluğu gerçekten hak eden kazanır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir