ED’nin Dönüş Sinyalleri

Yaklaşık 1 yıl boyunca sürdürdüğümüz, online dergimiz ED’yi çeşitli sebeplerle bırakmak zorunda kalmıştık. Ancak bazı okurlarımızın geri dönün çağrıları ve bizim ED’ye olan özlemimiz bir geri dönüş sürecini başlattı.

ED’yi yeniden açmadan önce kapanma sebeplerini düşündüm. Aslında iki kademede kapandı desek daha doğru olur.

İlk başlarda 10 ay süresince ED download edilebilen, Power Point ile hazırlanan bir online dergi idi. Aslında her şey iyi gidiyordu ancak yazarların devamlılığı pek yoktu. Geciken hatta her ay gelmeyen yazılar tüm yükü ben ve benimle birlikte dergiye en çok katkı yapan Bertan’a yüklüyordu. Tek işimiz yazı hazırlamak olsa birşey değil ben dergi tasarımı Bertan’da sitemizi hazırlıyordu, e birde yazı yükü ikimizin üzerine binince artık yetişemez olmuştuk.

Bu sebepler yüzünden download edilebilen ED’yi bir format değişikliği yaparak örneği pek bulumayan “online bilgi portalı"na çevirdik. Burada sistem hazır bekliyordu. Aylık dergi tasarımı vb işler yoktu. Haber portalı havasında yazar olanların istediği yazısını/haberini anlık girebileceği güzel bir ortam oluşmuştu. Her ne kadar dergi mantığından uzaklaşılsa da ortada kendi kendini çekip çeviren hoş bir sistem oluşmuştu ve bundan baya memnunduk. Bunun kapanma sebebi ise alan adımızı aldığımız firmanın çağrılarımıza yanıt vermeyişi oldu. Adımızı yeniletemedik ve hazin bir şekilde ED’yi kaybettik.

Şimdi konumuzu toparlayalım. Eğer alan adı sorunu olmasaydı ED online bilgi portalı olarak bu günlere gelecekti. Ama istenmeyen sebeplerden oluşan bu aranın ardından ED’nin döneceğinden bende emin değilim. Ama emin olduğum bir şey varsa oda ED’nin ilk hali gibi aylık bir dergi olarak dönmesi. Bu yüzden gerçekten sorumluluk sahibi bize güven veren yazarlar bulduğumuz takdirde ED’yi aylık dergi formatında devam ettirebiliriz ancak tersi olması durumunda bu işe başlamayacağımızı da belirtmek isterim.

Eski yazar ya da bundan sonra bize yardım edebilecek herkese sesleniyorum eğer karşılık beklemeden, her ay yazabilirim, zaman ayırabilirim diyorsanız ED’yi tekrar canlandırmak için lütfen bana scrtlg@msn.com adresinden ulaşın.

İlginiz için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir