Yetki Karmaşası

Öncelikle konu hakkında pek açıklayıcı olmayan başlığa destek amacıyla bu yazımın Limon Sözlük hakkında olduğunu belirtmek isterim.

Her sözlükte olduğu gibi Limon Sözlük’te de belirli sayılarda siteki entry’lerden (girilerden) sorumlu olan modlarımız ve gammazlarımız var. Bu yetkilendirme sistemindeki kilit nokta kuşkusuz belirli sayılar.

Sözlük kurulduğundan beri ortalama şu kadar yazara şu kadar sorumlu insan diye bir oran belirledik. Bu oran doğal olarak yazar sayısındaki artışla birlikte doğru orantılı olarak artıyor. Ancak sözlükteki yazarların %90’ı böyle bir görev için gönüllü olunca elbette ki bu arkadaşlarımızı sözlük kural bilgisi, günlük online geçirdikleri süreler gibi çeşitli kriterler çerçevesinde seçmemiz gerekiyor.

Yukarıda örneklediğim kriterler ve bir kaç ek kriterle birlikte gerçekten faydalı, sözlüğün gelişimine katkı sağlayabilecek arkadaşlarımızı belirleyebiliyoruz. Ama gelin görün ki seçilemeyen arkadaşlardan bir kısmı sözlüğe karşı cephe almaya başlıyor bir anda. Hatta bu sebeple sözlükten ayrılanlar bile var.

Bir de elimizde başka bir model var. “Yetkisi alınan mod veya gammaz.” Laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama buradaki sorun da “belirli sayılar.”

Çeşitli sebeplerle sözlükle ilgilenmeyen veya ilgili olduğu halde görevine adapte olamayan modlar ve gammazlarımızın çoğu yetkilerini daha faydalı olabilecek arkadaşlarına devretmeye sıcak bakmıyorlar. Halbuki yazar olarak kimsenin ne zaman gelip gittiğine karışmadığı bir ortamda yetki sahibi olarak kalıp gerçekten de ilgisiz gözükmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum. Sonuçta ister mod ya da gammaz isterse de yazar olsun herkes Limon Sözlük’te eşittir.

Haklarını yemek istemem bu konuda gerçekten hassas davranıp görevlerini devreden arkadaşlarımız da yok değil ama malesef azınlıktalar.

İşte böyle yetki karmaşaları içinde yoluna devam ediyor Limon Sözlük. Umarım bu yazım bir çok kullanıcımız ulaşır ve de asıl olan değerin yetki değil Limon Sözlük olduğu herkes tarafından anlaşılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir