Level ve Ardında Bıraktıkları

Geçtiğimiz günlerde Level dergisinin (daha doğrusu vogel’in) doğan grubu tarafından alındığı haberini duyduk. İlk bakışta sıradan bir “doğan” hamlesi gibi gözüken olayın perde arkası esas fırtınanın ne olduğunu söylüyordu..

İşin perde arkası şu ki Sinan Akkol ve onun gibi Level’a yıllarını veren yazarlar artık Level’da çalışmıyorlar. Bunun sebebi olarak gösterilen -eski- Level ekibinin doğan plazaya taşınmak istememeleri sanki biraz olayı yumuşatmak için ortaya atılmış küçük bir sebep gibi gözüküyor. Gerçek sebep ise bana göre Sinan Akkol’un cümlelerinde gizli.

Sinan Akkol; “Doğan Holding’te çalışmaya devam etmek var. En kötü ihtimalle Level’ı 10.000 civarı satan herhangi bir dergi olarak devam ettirmek. Her ay tıkır tıkır maaşımı almak. Riske girmemek. Plaza’da çalışmak, çoook büyük bir bünyede, daha önce çalıştığın şirkette taşıdığın anlam ve önemin %1’ine bile sahip olmadığını bilerek.” diyor.

Bu satırdan çıkarabileceğimiz tek sonuç “anlam” ve “önem”. Vogel Doğan’a geçmeden önce dergi çeşitli alanlarda dergi çıkaran mütevazinin biraz üstü bir kurumdu. Doğal olarak bu dergi halkasının bir parçası olan Level ile, artık bir medya imparatorluğu olan Doğan’ın Level’ı aynı şeyler değil. Yeni halinde tüm dergi ve ekibi kesinlikle daha küçük bir yere sahipler ve bu durum as yazarlara göre bir iş değil.

Sonuç olarak artık Level kendi yolunda ilerleyecek. Ardında bıraktığı başarılı ekip ise yeni bir oluşum içerisine girecek. Umarım gelecek her iki gruba da başarı getirir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir